Det är inte bara Leila som bakar ...Det gör jag också! Även om mina muffins (ja, cupcakes heter ju så på svenska) inte är lika snygga som hennes så kan jag lova att de är lika goda. När sommarhettan byttes till åska och regn passade det fint att kalasbaka.

I kväll för ett år sedan

Precis den här tiden för exakt ett år sedan åkte jag till mamma på sjukhuset för sista gången. Sorgen slog återigen till med full kraft och varenda cell och fiber i mig genomlever på nytt de mardrömstimmar jag upplevde vid mammas dödsbädd.

Och så en översiktsbild ...

Nygammalt i vardagsrummetJag bytte ut Olle Eksellplanschen mot en gammal litografi (tja, gammal och gammal, men jag har haft den i 16 år) som legat undanstoppad några år. Jag gillar den. "Flöde" heter bilden av Mariana Manner.
Vi har monterat ihop en ny "TV-bänk" också. Vi ville ha upp plattisen utan att behöva skruva upp den på väggen. Jag är inte riktigt säker på vad jag tycker om lösningen ännu ...

Far är rar, mor är en orm ..."O mor orm" heter Inger Åbergs läckra bildväv -- här i form av en poster som jag köpte på Konstnärsgården i Ala, Gotland. Den blev en härlig färgklick på en allrumsväggsnutt på övervåningen.

Nu blommar mammas rosRosen som kommer från min mammas barndomshem i Finland står i blom som den en gång gjorde hemma i Kuusela, där mamma bodde som liten. Ända tills kriget tog hennes far. Hon var åtta år och ganska snart efter att fadern stupat i kriget flydde resterande familjen norrut, mot svenska gränsen.
Rosen bärgade mamma till sitt hem många år senare och jag fick med mig den när jag blev vuxen. Jag vet inte vad det är för ros, hos oss heter den bara "Kuuselarosen".
Förra året när mamma vid den här tiden låg för döden orkade rosen bara blomma med en enda ros. En enda.
I dag är det tio dagar kvar till mammas dödsdag.

Med lite extra bagageI går natt rullade bilen in på uppfarten här hemma igen. Vi körde hela vägen från Visby till Luleå i ett kör. Avresa 07.45, framme 23.35. *trött*
Det har varit en intensiv och rolig vecka. Vi har bland annat hunnit med besök i fornsalen i Visby, på Hablingbo creperi, Tofta strandmotell, Konstnärsgården i Ala, Kneippbyn, Fide Fajans, Kungsgården i Roma, Vamlingbolaget i Vamlingbo, raukarna vid Ljugarn. Vi har provätit chokladtryfflar från Smakrike, badat på såväl Sudret (Holmhällar) som i Tofta men framför allt umgåtts med goda vänner som har sitt sommarhus i Fide.
Jag och kompisen Karin gjorde lite krukmakeriräder och här ses mina fina fynd; olivskålar i turkos från Fide Fajans, ljusstakar av Anki Wollter och de vackra muggarna som bär Åsa Lindströms speciella signum. Muggarna säljs även på Blås & knåda.
Är du sugen på något nytt till hemmet? Var med och tävla om svenskt tennelefanter!

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0