Hur söt får man bli?Detta är den kattunge som var den ljusare på bilderna nedan, nu några veckor äldre. Är hon söt eller är hon söt?

Det är flaggdag i dag ...I dag har vi haft konfirmationskalas hemma hos oss. Somrigt, trevligt och dagen till ära flaggade jag med Persiljavimplar på altanen.

Trädgårdsdrömmar ...Jag vill, vill, vill ha en lummig kurragömmaträdgård. Jag kämpar tappert och gräver och planterar men jag möter ett tufft motstånd.
1. Växtzon 6 är inte att leka med.
2. I Nybyggarland börjar vi alla med en platt sandjordplätt. Hur kul är det?
Nu har det regnat i veckor och det är väl bra, men jag vill ha SOL nu, jag vill se mina planteringar brista ut i blomning och tillväxt. Det är inte för mycket begärt, väl?

Visdomsord jag anammat ...Nu är trycket ramat, men var ska de klokaste orden hänga?

Long time -- no see ...

 
Jag och foto-Linda har besökt Sollefteå i några dagar. Vi har kört cirka 100 mil totalt! *trött i dag* Förutom att vi gjorde reportage hos två supertrevliga bloggtjejer -- Jenny och Lisbeth  (stort tack för gästvänligheten) -- så träffade vi en gammal bekant som vi inte sett på väldigt länge. Visste du att Icander flyttat till Sollefteå?
:-)

Antar utmaningen!

Nu har bloggutmaningen som går runt som en löpeld nått mig. Jag har blivit utmanad av Linda Michelin.
Här kommer svaren:

Vad gjorde du för tio år sedan:
* *Då jobbade jag som journalist, var redaktör för en lördagsbilaga, och hade man, tre barn (7, 5 och 3 år) och bodde i en liten villa som vi nyligen köpt av makens morföräldrar. Vi hade massor av renoveringar framför oss, närmast på agendan stod omdränering runt källargrunden.

Vilka fem grejer har du på din att-göra-lista i dag?
**Packa en liten weekendbag.
**Pussa på de små och stora härhemma.
** Åka på reportageresa till ett annat län, jag har semester från lokaltidningen men samarbetar som vanligt med inredningstidningarna.
**Underhålla foto-Linda så hon inte somnar vid ratten. Vi har 465 kilometer to go ...
** Checka in på något lämpligt hotell.

Orter där du bott:
**Vuono(strax utanför Haparanda),
**Göteborg,
**Stockholm,
**Luleå,
**Kalix. (Ej kronologisk ordning).

Vilka fem saker skulle du göra om du var ûberrik:
**Skänka pengar för att bekämpa cancer och fattigdom.
** Bygga ett nytt hus där jag inte behöver kompromissa med någon enda liten detalj.
** Bjuda med alla nära och kära på en härlig resa.
** Skaffa städhjälp.
**Anlägga den där fantastiska trädgården jag alltid drömt om.

Jag utmanar de som läser min blogg som inte ännu varit utmanade. Hojta till om ni antar utmaningen, så jag vet att kolla svaren. Nu måste jag packa!

Sommaren firades med lax och gubbarVi började årets midsommarfirande på friluftsmuseet Hägnan i kyrkbyn, tillika världsarvet, Gammelstad med traditionell dans kring stången. Det var väldigt trångt runt stången så vi höll oss till att beskåda de små grodorna sådär lite vid sidan om. Middagen med bland annat grillad lax samt kyckling och saltbakad färskpotatis, jordgubbar med basilikasocker och glass avnjöts hemma hos oss, på vår altan. På bilderna ses delar av sällskapet. ( ursäkta mina helt oproffsiga kollage.
:-)
Foto: Eva Hannerfors

Våra fönsterbrädor i kinnekullekalkstenMed anledning av att Weronica funderar på vilken sorts kalksten hon ska ha i bland annat fönsterbrädorna i sitt nya hus visar jag en bild på hur våra ser ut.  Dessa ingår som standard i Götenehus och jag tycker de är fina. En bra grå nyans.
:-)

Hemma hos Katarina och hemma hos HemmavidI säsongens sista avsnitt av Hemmavid har jag och fotograf Thord Nilsson samt webb-Maria hälsat på i Överkalix hos Katarina med den egna bloggen katarinasdag. Du kan också titta på ett webb-TV-inslag från Katarinas hem.
Vi har också tittat in i min egen och foto-Lindas egen favorithörna hemma hos oss.

Vilken ska jag välja?Båda är tjejer i en blandraskull ragdoll/birma. Båda är blåögda och jättegoa. Men vilken av dem ska jag välja?

Dagens barn- och föräldratemaPå dagens barn- och föräldrasidor har jag tittat in hos ett par vars förlossning jag var med om för fyra år sedan. Läs min personliga krönika här. Och träffa familjen Erixon här.

Ska hon flytta hem till oss?

Den här ljuvliga lilla sexveckorsdamen är en blandras mellan ragdoll och helig birma. Hon har så fina blå ögon och är en obeskrivligt söt liten vän. I dag sa hon till mig att hon vill flytta hem till oss i slutet av juli. Vad tycker du -- ska hon få det?
:-)

Glöm nu bara inte ...

Sommar, sol och semester. Uuunderbart!
Missa inte detta.

Galen i rosa


Foto: Roland S Lundström

Veckans reportagehem i Hemmavid: Vi (jag och foto-Rolle) har besökt Camilla med bloggen rosahemmet.
Läs också mitt och foto-Lindas reportage från en fin gammal gård i Överkalix.

Ett annorlunda hemma hos. I Amelia sommar.

I Amelia sommar 2008 som finns i butik nu har jag och foto-Linda tittat in hos en supermysig sjubarnsfamilj som under sommaren bor i en husvagn på 17 kvadrat! Familjen består av mamma, pappa och sju döttrar. I juni väntas familjens åttonde barn.

Helgens barn- och föräldratemaDen här helgen handlar mitt barn- och föräldratema om hur en småföretagare får tillvaron att gå ihop när bebin kommer. Med hjälp av en extramormor som funkar som nanny kan hästgårdens verksamhet fortgå under mammaledigheten.
Som vanligt skriver jag en krönika till huvudtexten.

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0