Inte så snygga, men GODA



Mina blåbärsmuffins á la Leila är kanske inte världens snyggaste. Men helt säkert bland de godaste.
:-)
Jag hade sån himla tur att jag fick flera liter nyplockade blåbär av en god vän i går. Själv tar jag mig aldrig iväg i bärskogen numera. Tyvärr, för det är en tradition värd att föra vidare. I morgon drar en ny arbetsvecka igång igen och jag har massor på agendan. Bara att hålla i hatten ...


Kommentarer
Johanna.B

Måste hålla med om att de ser otroligt smarriga ut!



Kram

/Johanna

2009-08-31 @ 17:38:47
URL: http://www.johannabillingskog.se
Helena/ROOM AND SERVE

SLiiiiiiiiiiiickar på skärmen --- mmmm :)

2009-09-03 @ 16:40:17
URL: http://roomandserve.blogg.se/
Tomas Kasimir Harila Carlgren

Hej,

såg att ni varit i Älvsbyn och att du hittade radion i femtiotalskopian ovan. Ni missade väl inte Älvsbyns designmekka Caltex (kallas lite även bensinmacksmuseet)! Underbar formgivning från 1940-, 1950- och 1960-talen och hela bensinstationer från olika bensinbolag. Fantastiskt autentiskt och underbara föremål. Även försäljning.

Caltex, http://www.caltex.nu/

2009-09-04 @ 15:48:57
/B

Hejhej Tomas, jo, den lilla söta Caltexmacken har jag kikat på vid tidigare Älvsbybesök - åker ju dit då & då i jobbet.

2009-09-04 @ 21:01:24
Persilja

Blåbärsmuffins är det bästa jag vet så hur de ser ut spelar ingen roll, dina däremot tycker jag var snygga. Måste nog köpa Leilas bakbok för alla recept verkar vara hur bra som helst. Har du kikat in på min nya blogg förresten? ;D

2009-09-05 @ 16:00:15
URL: http://skonahem/blogg/persiljashus/
Persilja

Nu stämmer länken...har inte lärt mig min egen adress än...:D

Tomas Kasimir Harila Carlgren

Hej B,

aha, jag ser fram emot några spännande reportage om formgivning från Caltex och andra designade bensinkompanier. Det blir en skön kontrast till "selfmade" och "white wash" och "the tourn look". Caltex har ju mycket mer att erbjuda än ett litet reportage. Museet erbjuder fantastiska riktiga emaljskyltar till salu - går inte att köpa på IKEA!

2009-09-06 @ 00:01:45
Anonym

Jo, visst är den lilla caltexmacken en fin liten skapelse, men för de som läser och i många år läst länstidningarna här uppe är det ingen nyhet längre. Vi har skrivit om museet flera ggr och för första gången redan för massor av år sedan i en av våra förra lördagsbilagor bl a! (Dock inte jag).

:-)

Inget ont om Ikea men det är ju ett varuhus som i mina ögon är bäst på förvaringslösningar, inte nyskapande design. Jag trodde nog att Ikea skulle vara en större lockelse nu när det finns i Happis, men jag har hittills bara varit där två ggr.

Hälsa E! blink

2009-09-06 @ 09:29:10
Tomas Kasimir Harila Carlgren

Hej,

spännande, har du länkar till caltex-jobben? Det är inte så mycket macken som intresserar mig som designen och designideologin som finns där. Emaljskyltar är för mycket arbete med och alltså för kostsamt för att finnas på IKEA. Bristen på hållbar utveckling på IKEA är ett problem.

Ska hälsa E när jag talar med henne - jag har haft oerhört mycket.

2009-09-07 @ 12:57:26
Anonym

Kollade nyss med kollegan och det är tyvärr så pass länge sen att det var före webbtidningens tid. Eftersom vårt manuella arkiv, med alla gamla fina tidningsklipp, tyvärr flyttat till ett stort centralarkiv sedan vi flyttade redaktionen till nya, mindre lokaler så kan jag heller inte hjälpa dig. Annars hade jag gärna kopierat artiklar och skickat dem till dig med snigeln ...

2009-09-07 @ 13:38:15
Tomas Kasimir Harila Carlgren

Tack för försöket! Jag läste om flytten. Är sammanslagning av de två tidningarna nästa steg?

Hur går det med orangeriet - gäller det inte att gräva grund i höst (tänker på tjälen)? Blir det ugn i orangeriet (klar fördel i det norra klimatet)? Tulikivi har fantastiska ugnar och de kan specialformas, http://www.tulikivi.com/www/kotise.nsf/indexSE!OpenForm

2009-09-07 @ 15:04:27
Anonym

Jo, jag har faktiskt funderat på en eldstad. Möjligen kommer det i ett senare skede då ekonomin tillåter. Ska diskutera det med våra hantverkare, väntar dock ännu på en första skiss/försöag.

2009-09-07 @ 15:40:30


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0