Bara en vecka kvar ...Foto: Andreas Wälitalo
Nästa lördag är det dags! Kurirens nya helgmagasin C premiärpartajar -- och vi kommer att bjuda på det mesta av det bästa. Läckra hem, barn- och föräldragrejer, mmmmmmmat, mode och mycket mer. Missa inte det!

Smakfullt vid Piteälven - PlazareportageUnder förra vårvintern besökte foto-Linda och jag ett mycket smakfullt och stilrent hem med ett fantastiskt läge vid Piteälven. Resultatet av vårt besök finns att se och läsa i senaste numret av Plaza interiör, som är ute i handeln nu!

Skånelänga på Österlen och skolhus i norrHemma hos konstnären Rune och hans hemmaman Arnold på Österlen finns färgstarka målningar, frigående höns och vackert nötta möbler. I den ombyggda skolan i Alvik, strax utanför Luleå, är skolplanscher och ribbstolar bevarade. Allt detta - och många andra hemmareportage - kan du se mer av och läsa mer om i Norrbottens-Kuriren, på Hemmavidsidorna.

Husdrömmen tog ny form


Foto: Linda Wikström

Eftersom jag och foto-Linda varit bortresta denna vecka (vilka fantastiska hem vi besökt i skåne och Danmark!) har jag missat att länka till veckans Hemmavidhem. Kolla in reportaget (text+bilder+TV-inslag) från arkitektritade villan som EGENTLIGEN skulle bli en gammaldags röd gård ...

JanuaridagarJulen har dansats ut, tulpaner har ersatt de små granarna i huset. Vardagen är här igen. Kanske är januari årets längsta månad? Och lilleman har feber. Men vi myser tillsammans i soffan och gläds åt att dagarna saaaaaakta tänjs ut och blir längre, eller rättare sagt ljusare, för var dag.
Ute fick man nästan vårkänslor i dag. Det var en mild och god vinterdag, utan blåst eller rusk. Jag och Syrran-hunden tog en långlång prommis i skogen och andades in den där lilla, lilla föraningen av vår. Till veckan får jag och foto-Linda reda på om våren kommit längre i Skåne och Danmark, för det är dit vi styr vår kosa om några dagar.

Syrran goes supermodelNorrbottens-Kuriren krymper tidningsformatet från februari och i annonskampanjen är min minihund Syrran en av modellerna. I denna version, sittande i en väska som kommer från Persiljas verkstad, lyder slagorden: "Lite mindre, lite mer bärbar". Sågs senast i går på sexans buss i Luleå ...
Foto: Linda Wikström

Lyckan att jobba med ett proffs


Foto: Linda Wikström

Ingen av er som följt min blogg kan ha undgått vilken duktig fotograf jag jobbar med.
Linda Wikström har jobbat 15 år som professionell fotograf. Hon är pressfotografen som efter många års fotograferande söderöver, där hon jobbat för alltifrån Dagens Nyheter till kvällstidningarna, för några år sedan återvände till hemstaden Luleå. Nu har vi norrbottningar lyckan att få njuta av hennes bilder i såväl Norrbottens-Kuriren som i de många inredningstidningar hon och jag samarbetar med. Här ovan ser ni ett miniurval av hennes bilder.
Titta gärna in på foto-Lindas egen hemsida där ni kan gotta er åt ännu mer fotokonst.
De flesta vi gör reportage hos brukar säga "oj, det ser ju finare ut än i verkligheten" när de ser bilderna efteråt. Det finns många som gillar att fotografera, men det är en konst att skapa magi med bilder!
Vill du att vi trollar fram ett reportage hemma hos dig? Hör av dig! Kontaktinformation hittar du i spalten till höger.

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0