Löplyckan är den bästa!

Jag har tränat styrketräning måndag, tisdag, onsdag och torsdag och avrundat de två senaste passen med 4-5 km på löpbandet. I dag skulle jag ut i terrängen, i Ormbergsspåret, men shit vilken jobbig början det blev. Det kändes motigt som tusan, jag var nära att ge upp efter en kilometer. Tur att jag bet ihop, för hur jobbigt det än känns så släpper det efter ett tag och endorfinkicken efteråt gör resten av dagen till en lyckodag. Inte minst nu när jag har måååånga mil i bil att se fram emot. Jag har en roadtrip coming up!
 

Jag SKA lära mig att göra chins/pullups

I vårt nya 4-splitprogram övar vi både på chins (med vikthjälp enligt nedan) och pullups. En vacker dag ...
Det var rygg som stod på schemat under dagens pass, efteråt joggade jag fem km på löpbandet för maximal fettförbränning. Jag & träningskamrat Lena har även gjort en 12-punkters kalipermätning, jag återkommer till den när vi fått resultaten!
 

Inte bara kung i baren

 I kväll har jag i åtta glada vänners sällskap blivit kung vid grillen, på Hemmagastronomi i Luleå. Tillsammans med tre kockar har vi grillat allt ifrån pizza på surdegsbröd och havskräftor till sparris, bröd, kalvrygg och chokladfondant. Så gott och kul!'
 
!
 

I dag fick benen en omgång!

Jag och Lena har fått ett nytt fyrsplitprogram av PT Lissan. Det är alltid extra kul med nya kombinationer. I dag stod ben och mage på programmet och vi var taggade till tusen!
 

Lenas tur att visa nya formen!

Lena: "Det har varit hård styrketräning under dessa månader. Vikten har inte minskat så mycket som jag hade hoppats. Ca 2 kg nedåt bara men jag känner att jag är mycket fastare i kroppen. Nu kör vi vidare i två månader!"
 
Lena FÖRE biffutmaningen:
 
 
Lena efter biffutmaningen, dvs NU:
 

Anette biff-rapporterar i ord och bild

"Jag har aldrig tidigare tränat regelbundet på gymmet innan biffutmaningen. Har alltid tyckt att det varit dödens tråkigt. NU tycker jag det är jättekul. Längtar faktiskt till varje pass. Känner att kroppen blivit mer fit och starkare. Har gymtränat 3 ggr/ vecka och löptränar nu 3 pass i veckan
När vi började i april var min ena hälsena ond och jag kunde inte springa. Nu är hälsenan nästan helt bra och jag kan springa igen. Löpträningen går jättebra och jag tror att styrketräningen har positiv inverkan på löpningen.
Nu är det bara att köra på med träningen i sommar mellan byggdamm och flyttkartonger. Anette"
 
Anette FÖRE:
 
 
Anette EFTER:
 

Fatimas fina framsteg

Biffutmanare Fatima rapporterar:
"BORDE fotat bilderna innan midsommarhelgen. Haha känner mig så ur form efter allt detta ätandet och vilande. Men jag hänger med på 2.0 :)
 
Sedan den 3/4 har jag gått ner 4 kg.
Gått ner två klädstorlekar.
Så jag tror jag fått mer muskler.
Känner mig lite fastare.
Jag har sprungit vårruset.
Jag har styrketränat.
Mina armar har blivit "slankare".
Mina lår har blivit smalare.
Min byst har blivit mycket mindre.
Mycket av mitt "ryggfett" har försvunnit.
Tyngde på mina axlar och nacke han lättats.
Jag har fått höra att jag ser fit ut.
Jag kan få på mig mina gamla jeans.
Jag orkar gå i klackar.
Jag mår mycket bättre.
Det känns underbart.
Jag är inte i mål än, så jag fortsätter.
Just det jag känner mig "längre" jag orkar sträcka på mig utan att få ont i ryggen."
 
 
 

Min egen bildrapport

Min egen hälsoresa  började egentligen redan för tre år sedan. Då hade jag fått nog! Efter fem graviditeter hade kilona smygit sig på, det är kilon jag kallar för glädjekilon. När båda mina föräldrar blev svårt sjuka i cancer och lämnade oss med två års mellanrum (bukspottkörtelcancer och bröstcancer) fanns varken kraften eller tiden till att sköta om mig själv. Sorgekilona smög sig på. Det var mina föräldrars tuffa sista tid i livet som både fick mig att bli riktigt tjock och som sedan fick mig att ta tag i min egen hälsa. Om generna var mot mig så skulle jag i alla fall göra vad jag kunde för att minska risken för att mina egna barn skulle behöva följa mig till graven i förtid.
 
Genom ett viktminskningsprogram på gymmet Inpuls, med stöttning av coachen/PT:n Petter,  fick jag den första kickstarten. Sedan startade jag och min kollega på tidningen en Tjejmilenutmaning som Petter också hjälpte oss med och därefter har det rullat på, det hälsosamma livet som får mig att må bra och vara mitt bästa jag. När ett krånglande knä satte stopp för min personliga halvmarautmaning drog jag istället igång denna biffutmaning. Jag trivs med att ha ett mål att jobba mot. Nu vill jag få lite mer synliga muskler och det hjälper PT:n Lisbeth mig och utmanaren Lena med! Jag hoppas fler hänger på sommarutmaningen - för det är ju NU vi har all tid i världen att träna och satsa på bra kost!
 
Först en bild där jag bär alla glädje- och sorgekilon, tillsammans med en bild efter kickstarten med Petter:
 
 
Formen FÖRE biffutmaningen:
 
 
FORMEN efter, dvs NU, ca 2 månader senare. Jag väger detsamma som tidigare ¨= 66 KG men tycker själv att jag blivit tajtare och ser en antydan till muskler! :-)
 
 
 

Toppade middagen med surströmming!

Jajamensan, det var tillräckligt varmt för utemiddag och då passade vi på att utöka middagsbordets sillutbud med surströmming! Den delikatessen äts ju helst utomhus. Efterrätten bestod av knäckig rabarber - och jordgubbspaj med vaniljglass, som här uppvisas av mig och storasyster innan bären fått sitt knäckiga täcke.
 
Knäckig paj för många
 
 Ansad och slantad rabarber så det täcker långpannans botten rejält
2 liter jordgubbar samt lite socker att strö över bären.
 
Knäckigt täcke:
4 dl havregryn
4 dl socker
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 gram smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
 
vaniljglass till servering
 
Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och slanta rabarbern. Halvera jordgubbarna. Fördela bär och rabarber jämnt i en långpanna. Bred på smeten.Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter ,tills den fått fin färg. Servera  ljummen med vaniljglass.
 

Yes, jag brottade ner latmasken!

Min plan var att ta ett morgonlöp i dag men solstolen lockade mer och därefter stångresning på landet. Latmasken VS Birgitta ett noll. Men näpp, så lätt ska jag inte låta mig besegras, det blev en eftermiddagsjogg istället, perfekt i tid innan gästerna anländer. 5 km i 6-minuterstempo och strålande sol, några midsommarblommor hann jag också plocka när jag sprungit klart. NU är jag redo för sillen och gubbarna. Ha en riktigt skön midsommar! Nu väntar duschen ...
 

Soliga sommarlöften

Visst fick vi besök av den efterlängtade solen i dag och under midsommarfirandet (med valda, läs vakna, delar av la familia)  i Brändön utanför Luleå kändes sommaren riktigt löftesrik. Kan man bli annat än glad? Mer sol till folket!
 

Hopp om midsommarvärme

Har det vänt nu? Klockan är 20.30 och jag kom nyss in efter en hundprommis med minivovven Syrran och guess what? Man kunde äntligen gå ÄRMLÖS, se bildbevis (en suddig bild är också ett bildbevis. ;-)!
Hoppas, hoppas på en fin och solig midsommarafton.
 
 
 

I en butik nära dig

Just nu är jag & foto-Linda representerade i två månadsmagasin med inredningsreportage vi gjorde för över ett år sedan.

Skotta grus är också en styrkeövning!

Gruset, som vi tidigare hade på gårdsplanen framför huset ersattes av ny plattsättning förra sommaren. Under mycken möda och besvär skottade och skottkärrade vi förra året gruset till baksidan av huset där det i en trekant ska bilda ett grusat parti med odlingslådor på. I dag har jag skottat ut gruset över hela ytan, phu! Det blev som ett andra gympass ...

In action:


HÄR låg gruset från början:

Och så här serdär ut nu

Biff blir stalker eller i alla fall fönstertittare

Min första semesterdag började med sovmorgon och därefter ett PT-pass på gymmet. Vi - jag & biff-Lena - ska få ett nytt 4-splitprogram och det är hur kul som helst! I dag var det fokus på bröst samt lite axlar och triceps. Tyvärr missade vi att ta bilder så ni får se mitt badkar istället.
Om några timmar kommer jag att ställa mig i just detta badkar för att glo  på våra grannar. De ska sälja sitt hus och när det är visning är badkaret på övervåningen det bästa stället att stationera sig på om man är nyfiken och vill ha en glutt på (eller skrämma iväg, haha?) presumtiva blivande grannar.

Biffutmanare Anette rapporterar ...

Anette:
"Denna vecka har det varit kämpigt att klämma in alla pass. Jag är mitt upp i bygg- och flyttkaos. Men jag lyckades få till 3 styrkepass och tre löppass. Söndag blev det dubbla pass. Men nu är det semester, så nu ska det inte vara några problem att få till träningen under fyra lediga veckor.

Måndag: 45 min styrka Bröst, armar, axlar.

Tisdag: Vila

Onsdag: 5 km löpning på Grisberget

Torsdag: 50 min styrka Ben, rygg, mage

Fredag: Löpning Intervall

Lördag: Vila

Söndag: 45 min styrka bröst, armar, axlar. + Lugn löpning 7,29 km på grisberget"

Vikten av att strunta i siffran på vågen

Saxat från en av mina favoritbloggar om träning:
"Vikt är det sämsta sättet att mäta i vilken form du är i. Siffran på vågen visar så mycket blurr. Vätskebalans, dagsform, matintag och tidpunkt påverkar. Och: När du känner dig som mest vältränad väger du kanske som mest. Eftersom muskelmassa väger mycket mer än fett. Så vill du utvärdera i vilken form du är i; skippa vågen och känn efter hur kläderna sitter. "

Så sanna ord, men ack hur svårt är det inte att programmera om hjärnan!? Jag jobbar på det och ska inför vårt "mellanmål" till midsommar göra en kalipermätning av fettmassan för att göra en ny till hösten och då jämföra vad som hänt istället för att fokusera på de där siffrorna som vågen visar.

Veckans träningsrapport

Det har varit en bra träningsvecka totalt sett - inte minst med tanke på att jag haft häcken full på jobbet inför semestern. Det enda jag är liiite missnöjd med är att jag inte hann med ett tredje löppass. I dag har jag kört dubbla träningar, ett löppass i förmiddags och ett gympass vid middagstid. Funkar fint!

Måndag: 45 min styrketräning ben, rygg, mage.

Tisdag: 30 min löpning, 5 km.

Onsdag: Vila.

Torsdag: 50 min styrketräning ben, rygg, mage.

Fredag: Vila.

Lördag; 45 min styrketräning axlar, bröst, biceps, triceps.

Söndag: 46 min löpning, 7, 25 km. 50 min styrketräning ben, rygg, mage.

Så här endorfinkickad och röd i ansiktet var jag efter löppasset, sedan jag slängt av mig den dyngsura löpartröjan (det regnade!)Siw och Rick fick ett nytt liv

Under hela våren har jag, i tidningsreportage och tv-program, följt ett par som ville gå ner i vikt och komma i form. Det har blivit 12 avsnitt totalt och tillsammans med bland annat ett lokalt gym har vi peppat Siw och Rick till nya träningsformer, vi har följt dem genom med- och motgångar och nu är det dags för sista mätningen, vägningen samt styrke- och konditionstester.

Rick är grabben som levde på sina gamla fotbollsmeriter och gång på gång tog i så han kroknade. Nu går han i mål med fantastiska resultat. Pannbenet finns utan tvekan där!

Siw beskrev sig själv som Ferdinand under korkeken - hon har aldrig haft bråttom så att hon behövt springa. NU har hon överbevisat sig själv genom att gå i mål på Vårruset med flaggan i topp och med så bra flås och styrka att man häpnar!

Båda har tagit sig rejält Upp ur soffan och är nu redo att fortsätta sina nya liv på egen hand. Tillsammans.

Kolla in sista avsnittet HÄR!
Vill du följa Rick och Siw från första början hittar du alla tv-reportage HÄR!

Jag SKA lära mig göra chins!

Grabbarna här hemma hissar sig och upp och ner med stångens hjälp och det ser busenkelt ut. Själv blir jag kvar hängande och dinglande på detta vis. Har fått tips om hur man börjar träna, med gummisnoddshjälp, för att saaakta avancera till riktiga chins/pullups. Jag SKA lära mig!

Axlar, bröst, biceps, triceps

Afterworkout med Inpuls (vårt gym) på restaurang Tallkotten i går kväll med rosébubbel extra allt och efterföljande mingel i Prideparken (landets nordligaste Pridefest äger just nu rum här i Luleå. Hur kul som helst!)stoppade inte mig och utmanar-Lena från att genomföra vårt planerade gympass under förmiddagen i dag. Det var axlar, bröst, biceps och triceps som stod på schemat, ett av mina favoritpass som börjar med bänkpress. Jag är ju nybörjare när det gäller styrketräning men lyfter stolt mina 35 kilo 3*12. Och starkare ska jag bli!Resten av dagen kalasade vi i solen för nu är det äntligen sommar och jag har gått på semester. Couldn´t be better!

Biffutmaningen goes Lyckligagatan

Det har varit tyst på bloggen, så tyst att jag skäms, men den här gången SKA det bli ändring på det. Just nu ligger fokus på träning. När jag drabbades av en överbelastningsskada i knäet och blev tvungen att backa bandet när det gäller löpträningen drog jag istället igång en biffutmaning i början av april. Jag fick med mig några tjejer: Jannike från Sollentuna, Anette från Piteå, Lena från Luleå och Fatima från Luleå. Vi går i mål till midsommar men flera av oss känner att det bara blir ett "mellanmål".  DET kommer såklart att redovisas i bilder här på bloggen. Efter midsommar tar vi träningen ytterligare ett snäpp vidare. Det är lite olika hur våra träningsupplägg ser ut. Själv gymmar jag ca 4 ggr per vecka tillsammans med utmanaren Lena och till vår hjälp har vi PT Lisbeth Grape.
Lyckligagatans blogg proudly presents personliga tränaren "Lissan":Samt min egen "föreform":Jannikes startlook:Anette:

Fatima:Lena:

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0