Rekordsnabb helg och veckans träning

Finns det någon som kan trycka på pausknappen?Längre helger till folket!
Lördagen var vilodag från träningen, istället hann jag med en massa annat kul, som lite shopping, fotbollsavslutning med 8-åringens lag på O´Learys (m bowling och mat) och en supertrevlig tjejmiddag.
I dag var jag tillbaka på banan igen, även om jag måste erkänna att det kändes motigt att ta mig iväg till gymmet. NU känns det tokbra att jag gjorde´t! Ryggen stod i fokus med chins (m vikthjälp), tre olika kettlebellsövningar, rodd i t-bar, smala latsdrag ... Körde även turkisk uppresning och en annan bålövning.
Så här har veckans träning sett ut:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Styrka - axlar, biceps.
Onsdag: Löppass utomhus, 5,04 km.
Torsdag: Styrka - ben, mage.
Fredag: Styrka - bröst, triceps. 5 km löpbanslöpning.
Lördag: Vila.
Söndag: Styrka - rygg, mage. 5 km löpbandslöpning.
 
 
 

Det blev ben och mage!

Kastade om lite i lunchprogrammet för att det ska synka OK med löpningen. Därför körde jag, efter uppvärmning i roddmaskin, ben och mage med bland annat:
* Benböj (jag lyfte av lite vikt för jag kääämpar med att våga gå ner djupare) 3*8 med 40 kg vikt + stångens vikt.
* Liggande benpress med 145 kg 3*8.
* Utfallssteg i smithmaskin med 60 kg vikt+stångens vikt 3*6 på varje ben.
* Upphopp.
* Insida lår i cablecross.
* Baksida/rumpa - benspark i cablecross
* "Magmördaren" som innehåller vanliga plankor, sidoplankor, sneda situps med fötterna i luften och 6 kg vikt samt vanliga crunches.
 
Det känns gott! Längtar efter det nya program - tresplit denna gång - jag ska få om ett par veckor!
 

Ekorrhjulets snabba ryck

Det är alldeles för mycket ekorrhjul för min smak just nu men träningen ska INTE bli lidande, däremot räcker tiden bara till kortare, snabbare insatser under vardagarna. I går lyckades jag klämma in ett lunchpass för axlar och biceps och i dag gav jag mig ut i löparspåret direkt efter jobbet. Jo, lite motigt kändes det men det är alltid VÄRT att ignorera latmasken. Drygt fem km på drygt 29 minuter blev ett alldeles lagom efter-jobbet-pass och i morgon siktar jag på att bröst och triceps ska få en genomkörare.
 

Brasa och benböj höjer värmen

Egentligen tycker jag att vi borde spola tillbaka tiden och börja om från midsommar igen. Årets sommar var alltför kort och solfattig. Istället tvingas jag konstatera att det är höst. På riktigt. Brrrr ... Jag drömsurfar efter solresor, eldar i kaminen och håller värmen med träningspass som är tillvarons guldkant året om.
I dag stod ben och mage på schemat och så här summerar jag veckans träning:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Styrketräning - axlar och biceps.
Onsdag: Crossfit med bla pullups, boxhopp, tunga marklyft, burpees och knees to elbows samt kettlebellssvingar.
Torsdag: Vila.
Fredag: Styrketräning - bröst och triceps. Fem km löpträning.
Lördag: styrketräning - rygg och mage.
Söndag: Styrketräning - ben och mage.
 

Lördag med tid för träning och kalas

Helgerna svischar alltför snabbt förbi, det är alltid så mycket man vill hinna med. Lediga dagar är alltid träningsdagar - det gäller att passa på när tiden finns. Dagens gympass: rygg och mage, bjöd på allt i från chins med vikthjälp, latsdrag och stående rodd till kettlebellssvingar och turkisk uppresning.
Resten av dagen har gått i kalasandets tecken med tjocka släkten. Minstingen har blivit åtta år! Hurra!
 

Bröst, triceps och löpband

I dag körde jag veckans tredje gympass. Det blev en effektivt och skön början på helgen. Bröst och triceps stod på programmet och efter en halvtimmas styrkepass avrundade jag med fettförbränning på löpbandet. 5,04 km 26:55 min.
Den här veckans roligaste, och mest träningsvärkframkallande, pass körde jag dock i tisdags med crossfitfrälsta Anna (med bloggen wodlove), se bilden. Mer om det i ett reportage framöver!
 
 
 

Biffyoungsters med ny blogg!

Äpplet faller inte långt från päronträdet, eller hur det nu heter?! En av sönerna har börjat gymma i somras. Han och kompisen har siktet inställt på att i framtiden tävla i fitness. Häng med på Adam och Andrés "biffresa" genom att klicka HÄR!
 
 
 

Halvmara om prick ett år. Hänger du med?

Egentligen hade jag tänkt satsa på en halvmara i år, men så kom det ett knäproblem emellan ... Läste om facebookkompisen Cias bragd på Stockholm halvmarathon i går och när hennes syster Mia sa att hon satsar på att springa den nästa år kände jag mig lockad att göra detsamma. Planen är nu alltså att "ta" halvmaran 2013. I Stockholm. Är det någon som hakar på? Vi har ju ett helt år på oss!

Veckans träning och blodad traderatand

OK, detta är veckan som går till historien som den fattigaste veckan ever. Ja, träningsmässigt alltså.
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag = ingening. Nada. Noll minuter träning. Hurv.
I går tog jag till slut upp tråden där jag tappat den och körde styrka för bröst, triceps och mage. Sprang även en fyra kilometers runda. Dagen i dag såg ungefär likadan ut. Styrka för rygg och mage och ett fyra kilometers löppass.
 
I övrigt har jag fått blodad traderatand. Mina Odd Mollysar visade sig vara lättsålda så nu lägger jag ut en Ewa i Wallaklänning som också är alldeles för stor. Tyvärr - för den är en favvo med härligt frasande sidenkjol ... Kolla in min traderaauktion HÄR!
 


Äntligen ett rejält dagsverke!

Äntligen. Efter en vecka helt UTAN träning fick jag till det och jag vill aldrig mer uppleva fem dagar helt utan kroppsrörelse när jag inte ens är sjuk.
Dagen började i gymmet med styrketräning för bröst, triceps och mage. I strålande sol har jag sedan staplat ved och beskurit buskar och nu kom jag precis hem från ett kort och tungt löppass. Men även ett kort och tungt (4,1 km 25:35 min) pass ÄR ett pass.
Livet återvänder till denna kropp och själ!
 

Löppass och styrketräning avrundar veckan

Jag summerar en underbar långhelg med träning, vila, avloppsrensning, byte av triljoner trasiga glödlampor/spottar, bullbak med blåbär, grillmiddagar och familjemys. Home is the place to be! Ja, åsså gymmet dårå. ;-)
Sa jag förresten att vi gjorde en kalipermätning (12-punkters) på gymmet dagen INNAN min bodpodmätning? Kul att ha som jämförelse. Kalipern visade 13,4% och bodpoden 16,9%.
Söndagen bjöd på strålande solsken och jag bjöd min kropp och själ på en löptur i skogen på Ormberget. Det blev 7,25 km. Självklart har jag även hunnit med ett gymbesök i dag och så här ser den gångna veckans träning ut:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Styrketräning axlar, biceps.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Styrketräning bröst, triceps. Löppass på löpband 5 km 28 min.
Fredag: Styrketrräning ben, mage.
Lördag: Styrketräning rygg, mage.
Söndag: Styrketräning axlar, biceps. Löppass Ormberget 7,25 km 43:10 min.
 
Solskensstretch:
 


Bästa mysbröderna ser lördagsfilm:
 
 
Mustikkapiirakka (blåbärsbulla) som min mamma alltid brukade baka till mig på min augustifödelsedag.
 

Lediga dagar och glädjeskutt

Ben och mage stod på dagens schema. Benböj med stång som lastats med 40 kg - 3*8, varvas med spänsthopp. Liggande benpress som lastats med 130 kg  varvas med utfallsteg i smithmaskinen, som lastats med 40 kg.
Rumpsparkar och insida lår tränas i kablecrossen och passet avslutas med magövning extra allt ...
Det är fredag och jag är ledig ännu några dagar till - då finns det all anledning till glädjeskutt!
 


Ny fart på gymmet och traderadebut

Ojoj, jag kom visst alldeles av mig efter Tjejmilenhelgen i storstan. Men jag lever och livet rullar på.
Nu kan jag fokusera mer på gymmet igen och bara underhållsspringa litegrann, det är ju toppenbra för fettförbränningen. Efter dagens gympass (bröst och triceps) körde jag fem km på löpband med 1/2-grads lutning. 28 minuter jogging it was!
Eftersom jag tagit ledigt från jobbet i dag och i morgon njuter jag extra mycket av livet just nu och passar samtidigt på att göra saker som jag aldrig annars hinner med. Som att ÄNTLIGEN få tummen ur och göra Traderadebut med de Odd Mollyplagg som snabbt blev alltför stora när jag tappade i omfång. Dessa plagg prövar jag nu att lägga ut! Intresserad? - gå till mina traderaauktioner pronto! Odd Molly Grandmas coat - KLICKA HÄR
Odd Molly Wigwam dress - KLICKA HÄR  Odd Molly jeanskjol - KLICKA HÄR
 Italiensk segermiddag

Primo Ciao Ciao heter vår officiella segermiddagleverantör. Det ligger på Odenplan och serverade mig i kväll en underbar pasta, en fantastiskt tiramisu, rött vin och en dubbelespresso till det - och jag var i mathimlen!
 
 
 

Tjejmilen - en lerig historia med dåligt resultat

Lerigt, regnigt och en dålig tid för mig - där har vi årets Tjejmil. Det var extremt trist och frustrerande att starta långt bak i startgrupp tre. Folkmassan framför var kompakt i två kilometer och trots ett evigt försök att komma förbi och fram gick det omöjligt att springa fortare äni  seeeg 6.20-fart under så lång itd. :-(
Enligt min egen gps-klocka sprang jag 10,10 km på 59.59 men det officiella resultatet visar 60 min och 4 sekunder. Blä!
Men jag har LOVAT att inte sura ihop för det så nu gläds jag istället åt att gårdagens ägg-mätning visade på bra muskelutveckling,. :-)
Mina springkamrater fick alla finfina tider. Anna, som startade i elitgruppen, gick exvis in på drygt 41 minuter! Hur är det ens möjligt???
Nu blire bubbel och segermiddag!
 
 

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0