Nix träning men frallasneakpeak ...

Så surt! Jag hade packat träningsväskan men glömde den hemma! Detta upptäckte jag först när jag efter jobbet parkerat utanför gymmet. Nix träning att rapportera om i dag alltså. Därför bjuder jag istället på en bild från ett reportagebesök jag gjorde i går. Frallan jag gosar med charmade hela reportageteamet till hundra procent. Ge mig en fralla - nu!
 

Kändisträning och basketsajt

Regn, rusk, storm och busväder extra allt - det var nära att jag bangade träningen efter jobbet. Som tur är boxade jag ner latmasken och gymmade + sprang på löpband - bara ett par meter ifrån Persbrandt. Bara en sån sak ...
 
Jag har tidigare länkat till ena sonens träningsblogg som han driver tillsammans med styrketräningskompisen. Bloggen finns HÄR. Nu har en annan av sönerna (han är journalist)  dragit igång en basketsajt med massor av nyheter från sportens värld. KLICKA HÄR!

Veckorapport

En medelmåttig men ok träningsvecka har passerat.
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Styrka rygg, axlar, mage, 50 min.
Onsdag: Löpband 7 km 39 min.
Torsdag: Vila.
Fredag: Styrka ben, bröst, mage, 50 min.
Lördag: Vila.
Söndag: Styrka biceps, triceps 45 min. Löpband 5 km 27:37.

Jodå jag tränar på men matten går inte bra

Nej, jag har inte lagt ner träningsprojektet - det är bara livet som kommit emellan. Jag har mycket att fundera på just nu. Dessutom försöker jag, systersonen och en av teensen friska upp våra mattehuvuden, vilket fanimig i princip är mission impossible - när det gäller mig.
Detta är inget annat än hebreiska i mina ögon: "Sannolikheten att slumpmässigt dra ett visst kort från kortleken är P. Hur många kort är det i kortleken?"
Eh? Ska man kunna svara på det?
Som tur är svarar mina ben i alla fall bra när jag kör det nya benpasset, som jag passade påatt göra när jag nyss smet från matteuppgifterna (som blev kvar på bordet, se pappershögen i bakgrunden ;-)
 

Crossfit - ett reportage

I morgon publiceras ett reportage som jag gjort om crossfit. Anna Lintzén visar oss crossfitövningarna som vi testar tillsammans.
Sneakpeak (just dessa bilder på mig & Anna är inte med i tryck).
Foto: Kurt Engström
 
 
 
 

Reportagepepp före PT-passet

I dag körde jag ett rygg-axel-,bålpass med PT Lissan på lunchen. Förmiddagens jobbmöte med fitnesstjejen Freja var en bra och peppande uppladdning inför detta! Mer om Freja i ett reportage framöver!
 

Veckans träningsrapport

Det blev ingen styrka i helgen och bara ett löppass men jag är nöjd ändå.
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Löpband 6 km 34:30 min.
Onsdag: PT-timma ben, mage, bröst.
Torsdag: PT-timma biceps, triceps.
Fredag:Sh´bampass 45 min.
Lördag: Vila.
Söndag: Löpband 10 km 57:15 min.

Starka, snygga Hannamari drog in pengar!

Hannamari, som jag skrev om i ett reportage HÄR och gjorde ett tv-program om HÄR, berättade sin BC-historia  i går på ett zumbaevent i finska Torneå. Kaxigt, läckert iklädd korsett och klackar bjöd hon på sin historia -på alla tårar och all sorg som bröstcancerdiagnosen förde med sig men också om vägen tillbaka. Alla intäkter från zumbadagen gick till Rosa bandetinsamlingen och de fick ihop över 700 euro. Hurra!
 

Från bodybuildingscenen till sjukhussängen

Den 25/7 2007, strax efter 9 på morgonen, skrev jag ett kort blogginlägg:

Det var en mardröm ...

... när livet var en enda lång väntan på döden. Nu är vår väntan slut. Cancerjävulen tog min mammas liv strax efter 04.00 i natt. Jag, min syster och moster var vid hennes sida. Det är en lättnad att hon slipper plågas men det gör för jävla ont att vara föräldralös. Hjärtat värker och hela världen är grå. Solen kan lika gärna sluta skina nu.
 
Solen fortsatte att skina mellan de mörka molnen och regnet gav nytt liv. Så som det alltid gör. Livet förändras, men det går vidare. Själv började jag brinna lite extra för att sätta fokus på insamlingen till bröstcancerforskningen. Som journalist gör jag det bäst genom att förmedla andra kvinnors berättelser. I lördagsbilagan i dag låter jag er möta Hannamari som vid 34 års ålder, när hon var mitt uppe i en bodybuildingsatsning, hittade de där knölarna ingen vill hitta ...
 
Foto: privat och Eija I Petäjämaa

Shake it baby - laddad för helgträning

I dag var jag inbjuden att vara med på ett Sh´bampass på ett annat gym i stan - Sensia - och det kändes jättekul att kickstarta helgen med ett danspass! Det var dessutom ett perfekt pass just nu då jag har joooordens träningsvärk i såväl ben som rumpa och armar efter veckans två PT-pass. Nu laddar jag för löpning och styrka under lördag och söndag. Finns det något bättre än fredagar?

Biceps och triceps - nu fattar jag var ni finns ;-)

I dag vek vår PT en hel timma åt biceps och triceps. Efter lunchpasset passade jag på att skriva utav attan på jobbet - i morgon är kanske armarna obrukbara. ;-)
Har ni inte testat PT-träning förr så tycker jag det är dags. Man får hjälp med tekniken, hon/har ser det du inte ser, och man blir peppad att kräma ur det där allra, allra sista ...
 

Vi är igång igen!

 
"Kör tills du inte längre orkar. Sen höjer vi!"
Så låter det när man tränar med en PT! Och det gör vi - ÄNTLIGEN - igen. Det har varit galet svårt att hitta tider som passar oss alla tre. Jag och Lena har ingen möjlighet att träna tillsammans men vi tar PT-timmarna ihop och får samma program.
I dag stod benen i fokus, men även  bröst och mage fick arbeta.
 
 

Endorfinkickad och något att se fram emot!

Jag ÄR en endorfinknarkare. I dag var begäret enormt, därför begav jag mig till gymmets löpband direkt efter jobbet trots att tiden var knapp. 34:30 min och sex km senare är livet på topp igen. Mer endorfiner till folket!
Och i morgon väntar *trumvirvel* den första i raden av tre nya PT-timmar med Lisbeth, se nedan!
 

Firar skenheliga Birgitta-dagen på gymmet

Nä, jag har ingen tradition att fira namnsdagar men eftersom det är Birgittadagen i dag finns väl inget bättre sätt - om man nu SKA fira - än att celebrera på gymmet!? Bröst och triceps och lite efterförbränning på löpband blev det. Summa summarum har denna något fattiga träningsvecka artat sig på följande sätt:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Styrka - axlar, biceps. Löppass Ormberget 7,07 km 41 min 48 sek.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Vila.
Fredag: Vila.
Lördag: Löppass Ormberget 7,20 km 44 min 50 sek.
Söndag: Styrka - bröst, triceps. Löpbandsspring 2 km 11 min som efterförbränning.
 
 
 
 
 

Om att sätta färg på gråskalan

Fy sjutton vad livet kan vara grått ibland, både bildligt och bokstavligt talat. Den senaste tiden har det varit jämngrått, inte minst denna vecka då det bara regnat och regnat och jag dessutom varit sjuk och inte ens kunnat träna. När jag blir förbannad på någon tokstolle tänker jag att "jag har fanimig mer muskler än hen i alla fall". Och så kör jag skiten ur mig på gymmet och vet att jag har rätt. Men när inte ens det går - ja, då blir det kompaktgrått.
I dag klev jag ut ur dimman, ut i löpspåret! Längs löparslingorna på Ormberget började tillvaron, som alltid, återfå konturer. 7,2 km uppför och nedför med pratsällskap var det bästa jag gjort den här helgen. När dagen sedan fortsatte med kalas hos fina vänner  fick gråskalan ge vika för hela färgspektrat.
Kalasklar, grå såklart,  i hallröran:
 

Längtar efter lite mer go

 
Fy så trist och tomt det var här då, har tyvärr inte haft mycket att rapportera om då jag sitter hemma med en krånglande mage. Nej, ingen magsjuka tack och lov (my worst nightmare), snarare någon form av stressreaktion. Well, tur att jag hann med en sju kilometers löptur i naturen och ett gympass i början av veckan - innan magen satte stopp för mig. Jag hoppas snart vara på banan igen - tills dess lägger jag in en gammal bild som visar hur uppåt jag blir av att träna! ;-)
 
 
 

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0