Vårt reportage i senaste Lantliv!

Vårt reportage i senaste Lantliv!


I dag finns Lantliv nummer 1/ 2008 i butik och där har jag och foto-Linda med ett reportage från krögarparet Arnasons vackra hem i Piteå.

Glimtar från julen som var ...

Glimtar från julen som var ...



Tänk vad stor min lille Max blivit. Vår äldste "bebis", 16-åringen, som vuxit om sin pappa skalade julpotatisen tillsammans med honom.
Tomten är far till alla barnen -- och hos oss stämmer det bra. Sjuåringen avslöjade pappatomten på skorna och klockan. Sjuåringen hade för övrigt slagit in det fina julbroderiet han gjort till mig och Peter. Det var årets allra finaste klapp.
Alla våra barn fick en rostig bokstav, begynnelsebokstaven i namnet. V som i Vilgot exempelvis. Treårige Vilgot fick även det fina halssmycket som jag hade turen att vinna i adventskalenderlotteriet på bloggen En mammas dag.

Julen är här

Julen är här



Traditioner, traditioner... På julen ska allt vara som det alltid varit.
och visst, tomten hade levererat klapparna under granen i natt - precis som alltid. (Däremot hade hans hjälpreda inte fullföljt sin plan att slå in alla klappar i enhetligt, enkelt sobert papper i år. Heller. Det är samma grälla paketcrescendo as always. Sedär - ännu en tradition!)
Är nyss hemkommen från julspelet i Domkyrkan. Traditionsenligt har maken ägnat kyrkotimman åt att jaga den ständigt smitande "Bebin", sjuåringen har frågat "Kan vi åka hem snart?" sisådär tolv gånger i kvarten och fjortonåringen har ängsligt sneglat runt omkring sig för att se om någon som känner honom finns där, sextonåringen har vridit sig av pinsamhet på grund av högljudd bebibror medan den ömma modern klämt i med "Nu tändas tusen juleljus" för allt vad tygen håller.Tolvåringen bara satt snällt bredvid.
Därefter gravbesök. Vi tände ljus för min mamma och pappa, barnens mormor och morfar och önskade dem God JUl. I år saknas ännu en av oss vid julfirandet. Och det är en ny tradition jag inte gillar.
Men God Jul på er alla i alla fall!

Dan före dopparedan -- GOD JUL!

Dan före dopparedan ? GOD JUL!

Min vita amaryllis har slagit ut i full blom lagom till tomtens ankomst. Den fina julbonaden som Peters mormor broderade åt oss för nästan 20 år sedan är upphängd. Nu är det jul!

Förberedelser pågår ...

Förberedelser pågår ...

Jag, systern och en av mina mostrar har storbakat anisbröd hela dagen, sedan påbörjade jag paketinslagningen. Men det är många paket kvar att slå in (ändå har vi dragit ner på paketen rejält, men har man fem barn så har man)! Tur att vi har helgen på oss ...

Ett HJÄRTESTORT tack, Jenny!

Ett HJÄRTESTORT tack, Jenny!
Titta vilka jättefina zinkhjärtan jag fick av Jenny på seasideliving! Jag hade turen att vara bland de tre första att kommentera ett inlägg på hennes mysiga blogg. Lyllos mig!
:-)

Nu har vi gjort TV hos lantlif-Anette!

Jag & foto-Linda har gjort det igen - ett reportage från Anette Hjerpes hem i Kalix (aka Lantlif-Anette).
Kolla in webb-Tv inslaget här:
Bläddra i dagnes Hemmvid, där Anettes hem syns på fyra sidor.
Anettes hem och story hittar du dessutom HÄR.

Think zink ...

Think zink ...
Jodå, jag har också drabbats av zinkfebern och skaffat mig både zinkhus (som en liiiten tomte flyttat in i), ljusstake i zink och flera zinkhjärtan. *Nu är det jul här i vårt hus tralalalalala*
Den fina gula julbocken har familjens 12-åring Adam tillverkat och den lilla röda julbocken gjorde maken en gång för lääängesen.

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0