Och så här ser det ut lite på håll ...

Och så här ser det ut lite på håll ...
... sett från köksdelen.

Nu snackar vi eldstad!

Nu snackar vi eldstad!

Jajamensan, nu brinner det! :-)

Kolla Foto-Lindas sida!

Kolla Foto-Lindas sida!

Nu har Foto-Linda en helt ny sida med otroligt fina bilder hon tagit till olika reportage. Denna bild är exvis från mitt hem. Gå genast in på Lindas sida och njut av bilderna i portfolion!

Fin förvaring av veden

Fin förvaring av veden
Jag velar mellan den fina vedkorgen Code från Asplund, i design av Ola Vihlborg, och Korbos fina handgjorda korgar. Vilken tycker du är finast?

Det går framåt ...

Det går framåt ...

I morgon ska härligheten bli vit. Jag skippade det lodräta vedfacket eftersom det skulle uppta för mycket rumsvolym. Detta är en STOR eldstad. Jag får shoppa loss en snygg corbokorg till veden istället - plats för vedkorgen blir på klinkergolvet vid sidan om eldstaden.

Veckans två reportagehem

Veckans två reportagehem

I dag bjuder jag och foto-Linda på två reportagehem i den gammaldags stilen. Titta in i Siljes nybyggda hus som inretts i romantiskt gammaldags stil. Och missa inte Jills gamla hus som inretts bara med loppisfynd och arvegods.

Tre matchande nyheter

Tre matchande nyheter

Min egen B-kudde som Mette broderat, praktverket Franske stemninger och den fina vispskålen från Älvsby-Annas butik -- ser ni vad fint färgstämda de är?
:-)

Istället för TV

Istället för TV

Äntligen är "Operation eldstad" igång. Denna pjäs ska muras in och vitputsas. Ett vedfack på höjden kommer också att finnas vid sidan om. Det bästa är att man tack vare de båda glasade sidorna kommer att se elden från såväl matrumsdel som från soffhörnan. Eldstaden står mitt i rummet. Fortsättning följer ... (Hantverkarna är tillbaks på måndag.)

Titta vilket fint pris vi fick

 I går fick jag och Foto-Linda en glad överraskning.

Åh vad jag frossar

Åh vad jag frossar
I helgen inreder jag med blommor. Har shoppat ljuva vita ranunkler, slingrande murgröna i flera varianter, krispiga hjärteröda tulpaner och nya orkidéer till badrumsfönstret. Det är härligt och uppiggande att frossa i blomster. Mer sånt till folket!

Var ska de hänga?

Var ska de hänga?
Nu har jag köpt några rullar av en alldeles fabulous tapet från Sandbergs. Jag blev helkär redan när jag såg tapeten på en vägg hemma hos krögarparet Arnasons (samt i deras festvåning i Öjebyn) när jag & foto-Linda gjorde reportage där. Jag funderar på att tapetsera en vägg i vår stora umgängesyta. Frågan är bara hur tapeten gifter sig med min röda liggfåtölj i sammet? Visserligen ska inte fåtöljen stå direkt mot den tänkta tapetväggen. men ändå!? Tapeten är lite svår att se genom plasten, men den är turkos, en helt underbar nyans av turkos och med ett svagt medaljongmönster ... Kolla även in ett par (usla) tapetbilder till i inlägget nedan.

Fler plågsamma fotoförsök ...

Fler plågsamma fotoförsök ...
Det är hopplöst för en usel fotograf som jag att försöka ge tapeten rättvisa på bild. Här är ett nytt försök ...

Stilkrock

Stilkrock
Ett hundra år gammalt skåp ska finna sin plats hemma hos oss. Hoppas det ska trivas.

Myslördag med minsting

Myslördag med minsting

I dag har jag inget -- I-N-G-E-N-T-I-N-G -- på agendan och det är underbart. Halva familjen är borta på basketmatch i annan kommun. Jag och de två yngsta är hemma och bara ÄR ... Kolla vad fin Gottis (Vilgot) blev i sina nya färgstarka danska reaplagg som jag fyndade på elvasmåtroll.se.

Jag bekänner mig till Persiljeväskbärarna!

Jag bekänner mig Persiljeväskbärarna!

Kolla coola väskan, specialdesignad för reportrar dessutom! Skaffa dig en personlig och unikt designad väska du med, hos Persiljas verkstad.

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0