En vecka att minnas

 
6 dagar  i rad har jag tillbringat på stranden förra veckan, underbara dagar då jag och barnen tankat sol och värme.
Fler sådana dagar till folket! Nu är vi inne på min sista semestervecka, jag hoppas den blir fin.
 
Vi har ätit middag med fina vänner och jag har varit på Spionopera med dubbel-Evorna. Föreställningen handlar om Sveriges största spionaffär i början av 1950-talet. Då avslöjades att journalisten/kommunisten Fritjof Enbom i tio år sålt uppgifter om Sveriges försvar till ryssarna. Enbom hävdade att han under Kodnamn Mikael var chef för ”Grupp Norr” – en liga med ett tiotal inblandade. Flera av de utpekade dömdes till livstids straffarbete och andra långa straff.
 
I själva verket byggde hela historien på en mytomans förvirrade fantasier och många av de oskyldigt dömda kämpade resten av sina liv för upprättelse.
 
Mina barns farmorsfar jobbade som journalist på samma kommunisttidning - Norrskensflamman - och blev tagen till förhör. Han berättade många gånger för oss om hur orättvist han behandlats på grund av sin politiska övertygelse. Nu finns  han inte längre bland oss, han dog vid 92 års ålder för bara fyra år sedan, annars hade han säkert suttit på första parkett med oss när Kläppenteatern spelade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommaren är tillbaka!

Åh, vad efterlängtat med sol och värme. Nu gäller beachhäng för hela slanten! *LYCKA*
 
 
 
 

Träningen går ju bra i alla fall ...

Nu är jag så spyless på frånvaron av sommarvärme och beachhäng att jag nästan är redo att gå från hus och hem för att ta mig till solen! Men nej, jag besinnar mig och tröstar mig med att det i alla fall är bra väder för träning. Eftersom det är söndag bjuder jag på en resumé över den här veckans fysiska aktiviteter.
 
Måndag: 10 km löpträning på Ormberget. 64 minuter.
               På gymmet: styrketräning biceps, triceps, mage, 45 min.
Tisdag:  På gymmet: styrketräning rygg,  axlar, mage, 45 min.
Onsdag: På gymmet: Cirkelträningpass 45 min.
Torsdag: 6,2  km löpträning i ösregn på Ormberget, 40 min.
Fredag: Vilodag.
Lördag: På gymmet. styrketräning ben, bröst. mage, 45 min.
Söndag: 8,25 km löpträning med pratsällskap - på asfalt, 55 min.
 
När jag inte tränar ägnar jag mig åt att drömma om och hetssurfa efter solresor.
 
 
 

Semester utan sol

Sedan vi kom hem från vår tripp nedåt landet har det nästan varit höstkallt hela tiden. Jag har ett enormt sug efter sol och sand och hoppas verkligen att de sista två semesterveckorna ska bjuda på flera fina dagar. Jag tränar och försöker hitta på roliga saker ändå, men så fort jag hinner hetssurfar jag efter solresor. Vi har varit på Hamnfestivalen, firat att 18-åringen tagit körkort och vi har ätit och druckit gott. När jag inte tränat själv har jag bland annat drillat 13-åringen i backintervaller. Vi har besökt äventyrsbad och jag har köpt nya Muminmuggar för ett presentkort som legat bortglömt i nästan ett år. Bildkavalkad:
 
 
 
 
 
 

 
 En liten bildkavalkad kommer här:
 
 
 
 

Glada dagar

Vi avslutade vår semestervecka med vännerna genom att ta den numera traditionsenliga (det är andra året i år, haha) bilden utanför hotellentrén. Inför sista natten med gänget 2013:
 
 
Så här såg det ut i fjol (i år hade ytterligare ett barn anslutit sig till Stadium sportscamp/basket där våra största var med redan förra året):
 
 
I går gymmade jag hemma igen efter en surförkylning jag drog med mig hem från Norrköping. På gymmet träffade jag en strålande glad tjej - Natalie Niska - som i helgen VANN den långa klassen i bodyfitness då hon deltog i nybörjartävlingen Tammerpokalen. Grattis Natalie! Jag gjorde ett reportage om henne för en månad sedan. Klicka HÄR eller på bilden!
 
 
 
 

Sommarens soliga dagar

 
 
 
 
 
Vi har varit på resande fot och njutit av goda vänner, glada skratt, släktmöten, underbar mat och nya miljöer. Självklart blev det lite träning också. Älska sommaren!
 
 
 
 

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0