Älska Playitas!

Träning i alla former, sol & god mat! Jag springer - och det är så KUL - tränar styrka i gymmet och testar alla möjliga gträningspass i solen ;fitball, bodytoning, cirkelträning, rock´n ´rolldance. En av de bästa semestrarna ever. Tyvärr är det torftigt m blogginlägg pga urusel uppkoppling. Blir hela tiden utkastad från bloggdomänen ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NU snackar vi träningsresa

I går landade vi på Fuerteventura och efter en dag med stllasittande kändes det underbart att kickstarta denna dag med ett löppass bland palmer och md Atlanten i blickfånget. ÄNTLIGEN kändes det sådär häääärligt att springa igen.  En dryg halvtimma räckte dock i gassande sol och kuperat landskap.
Har i dag även hunnit delta i ett bodytonigpass vid stranden plus att jag kört mitt bceps/tricepspass på hotellets gym. Life is sweet!
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 

Söndagsångest? Not! Snart packad & klar!

Jag har vänt upp och ned på klädkammare och skoförråd i jakt efter sommarkläder och skor. Jag packar inför träningsresan till Fuerteventura (Playitas)! Prövar solbrillor, nya kompressionsstrumpor (sköna, jag kanske flyger i dem!) somriga sporttoppar och shorts. Tänk, dessa ska jag snart springa i - UTOMHUS!
Innan jag packar klart summerar jag veckans träning - det blev alldeles för lite springa av, men det tar jag snart igen! ;-)
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Löpbandsjogg 6,5 km 40 min.
Onsdag vila.
Torsdag: Styrketräning 45 min ben, bröst, mage.
Fredag : Zubma, 45 min.
Lördag:  Styrketräning 40 min Biceps, triceps.
Söndag: Styrketräning50 min Rygg, axlar, mage.
 

Harlem Shake på jobbet

I morse körde vi en Harlem Shake, jag drog på mig sonens morphsuit och rockade loss ... :-) KLICKA HÄR!
Eller klicka på bilden:
 

Övning ger färdighet

Jag tränar och tränar. Är det inte kroppslig träning så handlar det om fotoläxor.
Veckans gymbesök:
 
Måndag: Styrketräning 40 min, ben, bröst, mage.
Tisdag: Vila.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Löpbandslöpning 6, 1 km 36 min.
Fredag: Styrketräning 40 min, biceps, triceps, mage.
Lördag: Styrketräning 40 min, rygg, axlar, mage.
Söndag. Löpbandjogg och shit vad tungt. 30 min 4,82 km.
 
Lite av vad jag fotat (min yngste son modellar) för mina läxövningars skull ...
 
 
Sedan lattjade jag och sonen som också bloggar om träning (HÄR!) med ljussättning av spännarbilder. Hela min fotoläxa denna gång handlade om just ljusets betydelse.
 
 
 
 
 
 

Nu firar vi till Max med storgrabben

Förstfödingen fyller år. Han har flyttat hemifrån men vi firar hos oss.
Hipp hipp hurra för Max i dag!
 

Spring i benen

 
6,1 km (jo, varje meter räknas!) i 5:54-fart på löpbandet  i dag på lunchen. Jippie! Jag är så glad för alla springtillfällen. I går ägnade jag dagen åt att hänga hos försvarsmakten. Ett gäng ungdomar gjorde olika sorters tester inför GMU:n (grundläggande militärutbildning) och det kliade i mina fingrar. Jag hade gärna testat åtminstone styrkeprovet men det var inte riktigt läge för det. Mitt besök utmynnar så småningom i ett tv- och tidningsreportage.
 
Livet på luckan:
 
 
 
 

Benpass (och lite bröst & mage) i dag

 4-5 * 8-10
Lårcurl, liggande (på mage)18 kg,  benspark 75 kg, liggande benpress, 155 kg, utfallsteg med bakre benet på bänk och 16 kg:s kettlebell i ena handen, benövning där man står mycket brett mellan benen & gungar från sida till sida m 16 kg kettlebell i händerna, armhävningar, flyes och benpendling.
 
Svårförklarad gunga från sida till sida-övning. ;-)

Veckans tredje löppass och stretch

Yes! Jag lyckades få till tre löppass denna vecka. Det var längesen sist men jag vill ju orka jogga i solen när jag om ett par veckor åker till Playitas i Fuerteventura! Å andra sidan hann jag bara med två styrkepass. Det ÄR svårt att hinna med allt man vill hinna. Men jag är nöjd! Veckans summering ser ut såhär:
 
Måndag: vila.
Tisdag: Löppass 30:47 min. 5 km.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Styrketräning, 45 min. Biceps, triceps, mage.
Fredag: Löpning 36 min, 6 km.
Lördag:  Styrketräning,  45 min. Rygg, axlar.
Söndag: Löpning 30 min, 5 km. Magövningar 10 min.
 
Efter ett löppass stretchar jag alltid igenom ben & rumpa noggrant på gymmet. Ofta kör jag stretchen ett varv till när jag kommit hem. Trots att jag har bra rörlighet behöver jag en bra stretch för att inte få ont någonstans. Jag har lärt mig det "the hard way". Efter styrketräning stretchar jag dock aldrig. Hur noga är du med stretchen?
 
 

Full fart mot helgen - jippie gånger två!

Jippie, fick till ännu ett springpass, det har blivit två denna vecka hittills - 5 km och 6 km - samt ett styrkepass. Lördag och söndag är såklart också träningsdagar och jag räknar med två styrkepass samt en insats på löpbandet.
Annars då? Jag gör bakläxor och nya läxor från min fotokurs och jag har blivit med egen kamera. Jippie igen! Hittills har jag bara lånat en kamera från jobbet.
Här ser ni min nya kompis och nu räknar jag med att kunna leverera skarpa träningsbilder också framöver. Bara en sån sak ...
 

Jobb på gymmet i dag

Det kan se ut som att jag är på G att köra ett gympass på arbetstid - och det gjorde jag också, fast bara för tv-kamerans skull så det var inte på riktigt, dvs inte ett helt pass. Men gissa hur kul det är när arbetsdagen tillbringas på detta vis? 18-åriga Alicias och min insats ses snart i ett tv-program nära dig ...
 

Mitt möte med kung fumästaren!

Jag hade lite problem med balansen när vi skulle "gå som en trana", men annars ett intressant möte med en intressant man som bröt upp från sitt liv här hemma för att tillbringa tre år på ett berg i Kina. Titta gärna på tv-inslaget!  KLICKA HÄR!
 

Bubbel och bulla - och ANDRA bullar

En av sönerna fyllde 20 i går och vi kalasade bland annat med bubbel och semlor. Dock ej just den kombon ihop.
I dag har jag kört veckans fjärde träningspass, tänkte bland annat boosta kondisen med intervaller eftersom just kondisen fått stryka på foten sedan jag började gymma på allvar. Men shiiit vad tuuuungt det var. Blä! NÄR ska det kännas lätt med löpträningen igen? När?
 
Veckans träning
Måndag - vila.
 
Tisdag - Styrketräning,  40 min Ben, bröst, mage.
 
Onsdag - vila.
 
Torsdag - Vila.
 
Fredag - Styrketräning, 50 min Biceps, triceps plus 48 djupa benböj med 16 kg:s kettlebell och lite plankor och magövningar.
 
Lördag - Styrketräning, 45 min 0 sek Rygg, axlar, mage.
 
Söndag: Löpband enl följande: uppvärming m gång - 10 min 6,6 km/h, lutning 3,5. 3 st 3 min intervaller i snittfart 5:20, 2 min ståvila mellan.Efterjogg 6min 1 km.
Styrketräning, 35 minBen, bröst, mage.
 
Åsså bullfesten:
 
 
Och nu: läxuppgifter till fotoskolan!
 
 
 
 
 

Hemma hos mig

I dagens bilaga hälsar vi på hos några redaktionsmedlemmar. Bland annat mig.
 

Premiär i morgon

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0