Hett besök på gymmet

Som ni kan se på bilden var det hot hot hot på mitt gym i kväll, så hett att vi till och med besöktes av brandmän! :-) När vi kom in i omklädningsrummet kände jag en stickande lukt och det visade sig att bastun var rökfylld. I samma veva som jag larmade repan gick brandlarmet och strax var räddningstjänsten på plats. Någon hade lagt en plastgrej PÅ BASTUAGGREGATET! Hallå! Lite elementär bastukunskap: det är från bastuaggregatet hettan kommer och det är big no-no att placera grejer på det. Såklart! (Om man inte gärna VILL ha besök av brandmän & poliser på damernas förstås... ;-)
 
 
 

Nya löparskor - bästa presenten

Jag fyller år i morgon och får nya löparskor i present, precis som jag önskat! Eftersom löparskor måste prövas ut av den som ska springa i dem är de redan utprovade i dag! :-) Men springa i dem får jag inte göra förrän efter att jag fyllt år. Längtar!
Är precis hemkommen från beachen. Snart är semestern slut så detta var en av säsongens sista stranddagar. Det känns vemodigt, ja vemodigare än vanligt efter en sommar som INTE går till historien som en av de solsäkraste ... Däremot är detta en sommar fylld av härlig träning och den statistiken ska jag nu bättra på med ännu ett gymbesök. Ben & mage it is!
 

Monday goody monday

Soft dag i dag. Ogräsrensning, solstolshäng åsså träning of course. Kände mig stark när vi körde bröst och triceps och det var härligt att kunna öka vikterna.
Eftersom jag redan var ombytt åkte jag till "min" backe på Omberget och körde backintervaller i duggregnet direkt efter gymträningen. Det blev 8 st 150 meters backintervaller - och uppjogg, löpskolning samt nerjogg såklart. NÖJD!
 

Miljogg och styrka avrundar träningsveckan

Efter gårdagens grillfest tillsammans med ett gäng vänner var jag aningen småseg i dag. Men inte segare än att jag genomförde mina träningsplaner! Söndagsmilen stod på schemat och miljogging blev det, de 10 km tog mig 61 minuter och känslan efteråt var som vanligt oslagbar!
Senare under dagen var det dags för veckans femte gymbesök, rygg & mage stod på programmet. Jag och biffutmanar-Lena körde tillsammans och kostade på oss en spännarbild i omklädningsrummet.  ;-)
Min träningsvecka har sett ut så här:
 
Måndag; Styrketräning 35 min, rygg&mage,
Tisdag: Löppass med 12 backintervaller, 35 min. Styrketräning 35 min, bröst&triceps.
Onsdag: Styrketräning 40 min, ben &mage.
Torsdag: Vila.
Fredag: 5 km jogging 30 min.
Lördag: Styrketräning 35 min, axlar&biceps.
Söndag: 10 km jogging 61 min. Styrketräning 35 min rygg&mage.
 
 
 
 

Axlar & biceps

Det är två dagar sedan jag var på gymmet men schemat rullar på som vanligt från och med i dag. Axlar och biceps stod på dagens program med bland annat sidorlyft med hantlar, stånglyft upp till hakan, axelövning i cablecrossen (bilden), axelpress med kettlebells, bicepscurl med delat rep, stångcurl med mixade hela och halva reps samt sittande bicepscurl med hantlar. Ikväll stundar grillkväll i glada vänners lag. Bara nöjen hela lördagen alltså! :-)
 
 
 

Bad, bollspel & back to basics

Efter en dag med ungdomsfotboll, badstrandshäng och en flera timmar lång biltur hem var jag ikväll back to basics. Är nyss hemkommen från en tung mysjogg efter några dagars kostmässig "skörlevnad" på resande fot. ;-) Även om det ännu skvalpade i magen av alla kolhydrater som intagits i flytande & fast form och det kändes motigt är jag GLAD att jag gjorde´t. Man ångrar ALDRIG ett träningspass! (5 km, 30 min.)
Startade lugnt, typ 6:20-fart men sprang ikapp tiden de sista km på ca 5.30-fart. Spontan fartlek?!
 
 
 

Fotboll, fest & fina vänner

I dag har det blivit nollkommanollnoll träning men desto mer nöje! Vi tog bilen 27 mil söderut och hamnade i Umeå där vi huserar på hotellets 13:e våning, vilket är en utmaning för mig som är sjukt höjdrädd. Det är fotbollsfest för vår tolvåring och shopping- och kompisfest för oss andra. Ett härligt avbrott från semesterlunken därhemma.
 
 
 
 
 
 

Nix beach men rent hus (och tvätt)

Morgonens solsken i går gav mig hopp om en dag på beachen, men redan när jag kört morgonpasset gymmet (ben+mage) hade himlen täckts av moln. Det fick bli en dag i rensandet och tvättandets tjänst istället.
Förutom att vi ÄNTLIGEN fick vår nya tvättmaskin+tumlare (jippi, man kan verkligen längta efter en tvättmaskin när man ingen har!) passade vi på att röja i varmförrådet. Två lass med bra-att-ha-grejer kördes bort till återvinningen och några saker la jag ut på Blocket. Vem behöver dieta när man känner sig sååååå mycket lättare bara genom att göra sig av med grejer!? I dag styr vi kosan mot nya äventyr ... Berättar mer senare.
 
 
 
 

Plågsamma beachförsök och bra träning

I går verkade det på väderleksrapporten som att det skulle bli en stund sommar i dag. NOT!
Trots växlande molninghet (mest moln) och vindar packade jag in ungar och matsäck i bilen för avfärd till badstrand. DET var alltför optimistiskt gjort, vi vände hem direkt. Detta går till historien som den sämsta sommaren ever. Vem vill sponsra en charter till solen???
Som tur är har träningen gått desto bättre. Löpträning med 12 bra backintervaller på Ormberget på förmiddagen. Styrketräning - bröst och triceps - på eftermiddagen.
Kvällen avrundades med en hamburgare. Visserligen en  lowcarbburgare från Max, men why oh why ska en hälsoburgare vara så fet?!  Över 600 kalorier!
 
Nygymmad:

Inspiration i softarläge

Vädret inbjuder inte till uteliv, vad passar då bättre än att sluka inspiration i bästa liggfåtöljen? Inte för att jag vet om det egentligen behövs en speciell Runners coach för tjejer, men jag kommer att läsa den från pärm till pärm - precis som  jag gör med Runner world, Topphälsa, Fitness magazine osv.
I morgon ska det intervallkutas!
 

Med partybåten sikte

Så här ser min väg till gymmet ut. Partybåten BBB ligger förankrad strax utanför och står man på löpbandet blickar man ut över vattnet. Najs! Nu har jag inte stått på löpbandet i dag utan som vanligt värmt upp i roddmaskin innan jag körde rygg- och magträning. Återigen dessa chins (med vikthjälp)! Saaaaaakta men säkert blir jag starkare.
 

Millöpning avrundar träningsveckan

Uppför i motvind, nedför i medvind, moln och sol om vartannat, skog och vattenblänk och glada människor som ropar "heja!" Söndagsmilen är sprungen och kroppen endorfinkickad.
Såhär har min träningsvecka sett ut:
 
Måndag: Styrketräning 30 min  rygg, mage,
Tisdag: löpträning 5,8 km med backintervaller. Styrketräning 35 min, bröst, triceps.
Onsdag: VILA.
Torsdag: Jogging 5,25 km 33, 29 min. Crossfit, en timme.
Fredag: Styrketräning 40 min, ben +mage.
Lördag: Styrketräning 35 min axlar, biceps.
Söndag: Löpträning, 10 km 60 min.
 
 
       

Bake a wish

Det är dags för lördagsbak, något gott till fikat ska det bli. Barnen bestämmer vad som ska vispas ihop - ett hett tips är att choklad kommer att vara en huvudingrediens. Sådan mor sådana söner ... ;-)
 

Axlar och biceps - ett favoritpass

Under lördagsförmiddagens gympass var det axlar och biceps som spelade huvudrollen, något jag gillar!
Vi kör fyra olika axelövningar med hantlar, cablecross, skivstång och kettlebells. Biceps tillägnas tre olika övningar och då vi precis, för att variera oss och ge kroppen nya utmaningar, gått ner från 12 till 8 reps per set har vi förstås ökat vikten - vilket känns och förhoppningsvis även ska ge synbara resultat framöver ... I övrigt är ingen annan träning inplanerad i helgen förutom ett löppass i morgon. Då summerar jag fyra styrketräningspass, ett crossfitpass och tre löppass denna vecka och det är jag mycket nöjd med. Mitt mål för sommarledigheten är att passa på att träna mer än jag hinner under arbetsveckorna. Sommaren är den perfekta tiden att bättra på formen!
 

Bara nöjen i dag

Förmiddagspasset på gymmet bjöd på en ben och- maggenomgång och det var rätt tufft för gårdagens boxhopp lever kvar som ett ljuvt minne "där bak". Dagen fortsatte på nöjespåret = kompisshopping (jag köpte en träningsväska!) och middag på stan. Bistro Norrland bjöd på tonfisk med färskpotatis och bubbel. Sämre kan man ha det ...
 
 
 

Crossfit - utmaningar att övervinna!

"Nej, jag kan inte!" Så lät det flera gånger i början av dagens crossfitpass under ledning av Anna Thurfjell .
Efter uppvärmning och frivändningsträning körde vi en metcon, dvs fem varv på tid med följande övningar: 15 * hoppchins (nej jag orkar inte!), 8 * boxhopp (jag kan inte hoppa sådär högt!), 6 * burpees och4 * frivändningar. Anna peppade oss att våga utmana oss och lite mallig är jag över att jag FIXADE boxhopp på den - i mina ögon - skyhöga bänken! ;-)
Före metconvarven(som jag gjorde på dryga nio minuter) tränade vi också på chins med kompisstöd. Har ni hört det förr?!  jag SKA lära mig att göra chins! Basta!
Tusen tack till Anna som guidade oss till crossfitgalaxen. Bor du i Luleå rekommenderar jag dig att anlita henne om du vill köra ett riktigt svettigt pass! Anna bloggar HÄR! Och ser ut så här:
 
 
 
 
 
 
 

I butik just nu - finaste lusthuset

Förra sommaren hälsade jag & foto-Linda på hos familjen Sundström i deras hemmabyggda och mysigt inredda lusthus, nu är reportaget publicerat - tidningen heter Må Bra!
 

Spöken, reklamfilm och iskallt havsbad

Den här dagen har jag tillbringat i grannsamhället - Piteå. 12-åringen med kamrat har medverkar vid en tv-reklaminspelning (som kan ses på TV4 redan nu på fredag) i en fantastisk miljö. Furunäsets hotell ligger inrymt i det forna och mytomspunna mentalsjukhuset som i folkmun kallades för "Pite femfem". Byggnaden är fantastiskt vacker och miljön spännande. Det sägs att det spökar här ...
 
 
Jo, jag hann med ett klädbyte ... :-)
 
 
12-åringen med kompis var med under hela dagen på hotellet medan jag, maken & lilleman passade på att njuta av solen (och en burk kvarg!) på Pite havsbad.
 
 
 
 
 

Sol & bad och fikastunder

 
Det är just dagar som dessa som jag kommer att minnas i vinter. Soliga utflyktsdagar tankar mig full av energi! I dag drog vi till Arcusbadet där vågmaskinen i poolen lockade de små, vi avrundade med att fika på Kolaren café som ligger vackert vid vattnet.
Nu ska jag ladda kroppen med ännu mer kraft - dags för dagens gymbesök!
 
 
 
 

Backintervaller - welcome back!

Yes, jag har äntligen genomfört ett intervallpass. Long time no see men välkommen tillbaka - backintervaller!  När morgonkvargen hunnit smälta i magen uppvärmningsjoggade jag i väg ca 2,6 km till min intervallbacke på Ormberget och sex backintervaller senare joggade jag hemåt igen - svettig, trött men glad och nöjd. NU är jag redo att kicka igång denna soliga julitisdag!
 
 

Bästa beachhänget och grymmaste gymbesöket

Kan en semesterdag bli bättre? Den började som en soft stranddag med nära och kära (och kvarg, ägg och jordgubbar i kylbagen. ;- )
Efter några misslyckade chinsförsök i stången här hemma följde ett desto mer lyckat ryggpass på gymmet. Fler sådana sommardagar, tack!
Extra kul var det att "springa på"  biffutmanar Anna som just tränat klart när jag anlände. Hon bygger upp sig för fullt inför en nära förestående fjällvandring.
 
Jag & Anna och resten av dagen i bilder:
 

Sant

Äntligen - sol och spring!

Äntligen, äntligen äntligen:
1. ... tittar solen fram och det känns som sommar igen.
2. ... har jag fått ihop tre springpass när jag summerar veckans träning. Visserligen INGET intervallpass denna vecka, men i alla fall tre pass. Jippie! Nu ska det bara bli bättre.
 
Och så här ser veckans träningssummering ut:
 
Måndag: Styrka - ben, mage 40 min.
Tisdag: Styrka - axlar, biceps 35 min samt jogging (asfalt)  5 km 31 min.
Onsdag: VILA
Torsdag: Styrka - rygg, mage 40 min.
Fredag: Styrka - bröst, triceps, lite axlar 35 min samt jogging (asfalt) 10 km 60 min 35 sek.
Lördag: Styrka - ben, mage 40 min.
Söndag: Styrka - axlar, biceps 30 min samt jogging (terräng) 5 km 31 min.
 
Notera minihunden Syrran som smet ut när jag hämtade ett glas vatten efter löppasset ...
 
 

Benpass, kökstjänst och kompisfika

Denna regniga semesterlördag bjöd inte på något efterlängtat beachhäng. Efter morgonens benpass på gymmet blev det istället lite ogräsrensning i trädgården (hurv var det växer) och mycket kökstjänstgöring. Vi har gjort hemmapizza, bakat och donat. Jo, jag har min ätardag i dag! :-)
Kvällen avrundades med kaffe och kompissnack hos goda vännerna Peter & Carina.
 
Tillhållet för dagen:

Äntligen en mils jogging!

Jag lyckades ÄNTLIGEN motivera mig att jogga en mil. Senast var den 3 juni och innan dess minns jag inte ens när jag joggade 10 km eftersom den träningen mer eller mindre legat nere sedan jag drabbades av knäproblem i vintras. Jag som ÄLSKADE att springa har tappat geisten men jag VET att om jag bara hittar tillbaka till löplyckan är jag fast igen. Och i dag hände det - efter en mils jogg (60 minuter och 35 sek) blev jag precis sådär härligt endorfindopad som jag brukar bli och jag vill bara ha mer. Just nu i alla fall! Från och med nu ska jag tillbaka på löparbanan. Tre gånger i veckan, ett längre pass, minst 10km, ett kortare och lite snabbare pass ca 5 km och intervaller av något slag. Precis som jag tränade förut. Nu är det ju inte många veckor kvar till Tjejmilen och då är det bara att sätta fart!
Men fredagen började på gymmet där PT-Lissan gjorde en ny fettmätning (som jag ännu inte fått resultatet av). Sedan följde ett bröst- och tricepspass med ett flertal övningar med 8 reps*3. En HÄRLIG träningsdag med andra ord. Mer sånt till folket!
 
 

Medeltida biffmöte!

Efter förmiddagens rygg- och magpass på gymmet laddade jag om för medeltidsdagarna på friluftsmuséet Hägnan i Gammelstad, utanför Luleå. Här fick vi se medeltida kamper utspela sig, barnen köpte klubbor och hoppade i höskullen. Själv "sprang jag på" biffutmanare Anette från Piteå, som lät meddela att träningen just nu mest handlar om löpning (mitt dåliga samvete!) - vi ska ju båda springa Tjejmilen i september. Hrmmm ... man kanske skulle snöra på sig de där löpardojorna igen?!

Träningsfri dag och tråkshopping

När jag har träningsfri dag passar jag på att göra de där måste-grejerna som också ska fixas. För sex år sedan flyttade vi in i vårt nybyggda hus och från dag ett har dessa vitvaror krånglat. Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi haft servicekillarna hos oss för att fixa tvättmaskin och torktumlare. Nu har de fullständigt ballat ur och jag gör tummen ner för Husqvarnas tvättmaskinspark! Det finns skojigare saker att lägga pengar på, men vem klarar sig utan maskinerna i tvättstugan? Nu har vi shoppat loss ny maskin & tumlare och hoppas få dem hemlevererade snart samt att de ska funka MYCKET bättre än denna duo!
 
 
 
 

Styrka V/S snabbhet, måste man välja?

Latmasken var sjukt tung att brotta ner i dag. Den tyckte att morgonens axel- och bicepspass räckte bra, men jag ville utmana mig själv i löparspåret, är rädd att tappa flåset helt. Är precis hemkommen efter ett TUNGT löppass. 5 kilometer på 31 minuter. SUCK!
Snyft, jag är ingen löpare längre. På sin höjd en joggare, om ens det. Jag var på G att köra halvmaran i Luleå men fick knäproblem i februari. DÅ sprang jag 2,5-3 mil i veckan, alltid snabbare än 6-minutersfart (där går min mentala gräns för joggare/löpare.) och jag förbättrade hela tiden mina tider.
När knäet satte P för mina storstilade springplaner och jag tvingades ta flera löparsteg tillbaka bestämde jag mig för ett nytt fokus. Jag tränar som bäst med ett  mål i sikte. Det var då jag drog igång Biffutmaningen som nu gått vidare till Biff 2.0. Detta innebär att jag satsar på styrketräning 4-5 ggr per vecka. Vid sidan om gymträningen har jag också försökt hålla joggandet vid liv, men det går inte alls lika bra som tidigare. Kanske är det rentav så att mina nya muskler (ja, jag tycker att träningen gett resultat trots att jag bara styrketränat i tre månader!) ligger mig i fatet när det gäller snabbhet i löparspåret?! Jag har ju inte direkt en löparkropp. Det har jag i och för sig aldrig haft.
Styrketräningen tänker jag inte ge upp, men kanske måste jag tänka om när det gäller joggandet? Istället för att stirra mig blind på att förbättra mina tider kanske jag ska se joggingturerna som bra fettförbränning och ett sätt att hålla kroppens viktigaste muskel i trim? Kanske ska jag stunta i att anmäla mig till olika lopp och bara good-enough-jogga efetrsom fokus ändå är på muskelbygge?
 
 
 
 

Från gymmet till stranden

Noll-nio-nollnoll, direkt efter morgonkvargen, stegade jag in på gymmet och då var utflyktsbagen redan packad. I dag stod ben och mage på schemat - en perfekt uppladdning inför en dag på stranden. I kylbagen återfanns både jordgubbar, kokta ägg och ännu mer kvarg! Åh, jag skulle LÄTT kunna vänja mig vid det här livet.
 

Back on track

Dagens gympass med Lena blev veckans femte och träningsveckan summeras såhär:
 
Måndag: Styrketräning 40 min. Bröst, triceps, axlar mage. 18 min jogging 3 km.
Tisdag: Styrketräning 45 min ben & mage.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Styrketräning 35 min axlar biceps, 12 min jogging, 2 km.
Fredag: Styrketräning 45 min rygg & mage.
Lördag: Vila.
Söndag: Styrketräning 45 min. Bröst, biceps, axlar.
 
När det gäller kosten är jag som sagt tillbaka i vanliga rutiner som just i dag såg ut såhär (fick ett önskemål om att berätta utförligare om just detta):
 
Frukost: 250 g kvarg, en skopa proteinpulver, jordgubbar. 2st.  Omega 3-kapslar.
Lunch: Äggröra, tonfisk i vatten, grönsaker, en skiva danskt rågbröd.
Före träning: 125 gram kvarg, 1/2 skopa proteinpulver, jordgubbar.
Efter träning: 125 gram kvarg, 1/2 skopa proteinpulver, jordgubbar.
Middag: Köttfärssås och matig sallad.
Kvällsis: proteinbars.
 
 
 

Hur äter du?

När jag radade upp 12 burkar på bandet undrade kassörskan på Kvantum nyfiket hur jag äter min kvarg. Hon hade ju sett bodybuiderkillar också bunkra denna produkt. Mitt svar var att jag förmodligen äter kvargen på samma sätt som de. I med proteinpulvret, rör om och toppa med bär. Mums!
När man varit bortrest ett tag får man ladda kylen med bra mat igen och förutom kvarg blev det också blomkål, ruccola, krispsallad, paprikor, aubergine, färsk lök, bananer, jordgubbar, kycklingfiléer, köttfärs och lite till. Nu ska jag sluka min kvargmellis och svida om för gymmet!
 

Mina egna tassemarker

Efter 12 timmars bilresa med korta mat- och toastopp rullade vi in hemma på gården i Luleå 01.45 i natt. Det känns alltid gott att komma till de egna tassemarkerna igen även om semestertrippen gick förskräckande fort och vi hade galet kul med våra vänner, som alltid. Tack för många goda skratt, familjen  Gavlefors/Simonsson!
I dag softar vi, klipper gräs samt fyller kylen med bra mat innan jag ska återse mitt eget gym för ett nytt styrkepass. I dag är jag tillbaka på kostbanan igen och har som vanligt börjat morgonen med en rejäl laddning kvarg.
 
 
Sista natten med gänget ...
 

Hej då SATS!

Fjärde träningspasset på SATS i Norrköping blev också vårt sista eftersom vi åker hemåt i morgon så fort basketkillarna på Stadium sportscamp har haft sin avslutning. I dag stod rygg och mage på schemat och jag tränade vidare  på mina chins bland annat. Chins med vikthjälp alltså. Riktiga chins känns ännu vääääldigt långt borta om man säger så.
Jag skulle lätt kunna leva så här jämt. Upp vid åtta, skotta i mig lite kvarg, jordgubbar och proteinpulver, iväg till gymmet och sedan sätta mig till bords med en maffig hotellfrukost bestående av grovt bröd, ägg, färska frukter och grönsaker. Mums!
Nu väntar de östergötländska omgivningarna på oss, en snabb dusch och off I go!
 

Med axlar och biceps på schemat

Direkt efter morgonkvargen körde jag & Karin ett gympass på SATS igen (finns det ett bättre sätt att börja en semesterdag på?) Det var veckans tredje träning och i dag stod axlar och biceps på mitt program - det kändes riktigt bra! Gymmet var i det närmaste folktomt, det blev ett effektivt pass! Efter en dag på stan var det dags för en kvargstund i solen. Jag toppade med jordgubbar och det blev rena rama festmellisen. Tro inte att jag bara lever renlevnadsliv under semetern. Det blir både en glass om dagen och ett glas vin till maten men det känns helt OK. Tillbaka på banan igen när jag kommer hem!
 

Kolmården -hetaste stället i dag

Hett men kul - på Kolmården i dag!
 

Lördag hela veckan och normalupplägget

Biffutmanare Anna ville veta hur mitt träningsupplägg ser ut just nu och hur jag äter. Well, JUST NU är jag på semester och då är ledordet "good enough". Jag tränar, gör bra matval då och då men äter både en daglig glass och tar en öl till maten om jag vill. Detta är dock ett undantagstillstånd.
Mitt normala matupplägg har sin bas i proteiner och grönsaker, jag utesluter inte kolhydrater helt men begränsar intaget. Grönsaker innehåller ju också kolhydrater. En vanlig matdag när jag inte är på semester kan se ut så här:
Frukost: En burk mager kvarg med en skopa proteinpulver och jordgubbar.
Lunch: Äggröra (mest äggvita) och en burk tonfisk, en skiva grovt bröd, grönsaker.
Mellis: Kvarg och proteinpulver med bär. Om jag ska träna blir det även ett eller två ägg.
Middag: lax  och grönsaker i ugn och blomkålsmos.
Kvällsis: Kan bli kvarg igen (jag gillar det!), kan även bli en proteinbar, ett par ägg eller avokado & skinka.
 
Träningen består av 2-3 löppass per vecka och styrketräning. Den är uppdelad på fyra pass enligt följande: Pass 1: bröst, axlar, triceps. Pass 2: Ben, mage. Pass 3: Axlar, biceps. Pass 4: Rygg och mage.
 
I dag körde jag ben och mage på SATS i Norrköping där jag för tillfället befinner mig. Sedan blev det bad & shopping och sjuåringen ville att vi skulle fota varann i våra nya kepsar! :-)
Vi avrundade en härlig semesterdag med en öl på ett trevligt hak med levande musikunderhållning.
 
 

Träning, bad och basket

Det är vad dagen i dag bestått av på vår semesterort. Nu: Bishops arms ... Biffutmanar-Anna har efterlyst ett inlägg om mitt tränings- och kostupplägg, det kommer lite senare i dag!

En plats i solen

Jag fortsätter att njuta av solens strålar, dagens utflykt gick till Söderköping där vi strosade längs strandpromenaden tills vi hamnade i glass-heaven! Smultronstället is the place to be - om du älskar glass i stora lass.  Något annat jag äääälskar är välfyllda minibarer. ;-)
 

Lyckan när man återser ett gym

Yes, NU är semestern fulländad. Jag har hittat till SATS och det ligger bara ett par kvarter från hotellet. Körde bröst, axlar, triceps och lite mage. Värmde upp med rodd och avrundade med 3 km jogging. Med lite guidning hittade jag hyfsat snabbt alla grejer och övade återigen på dips med vikter. Jag har sådan tur att reskompis Karin också vill träna. Lyllos mig! :-)
 

Morgonstund på hotellet

En liten bloggstund på hotellet före frukost och sedan ska jag testa det lokala gymmet! Jag befinner mig i Norrköping eftersom min fina 12-åring (i mitten) är med på Stadium sports camp där han spelar basket bland annat tillsammans med våra vänners son. I dag ska vi göra någon utflykt i krokarna och sedan ska vi heja på våra söner.
 
 
 

12-punkters kalipermätning - för bra för att vara sant

Jag har många, många gånger vägt mig på gymmets Tanitavåg och gjort bioimpedansmätningar. Mitt "bästa" resultat har varit 23 procents kroppsfett. Nu har PT Lissan utfört en 12-punkters kalipermätning på både mig och Lena, hon har gjort den två gånger inom loppet av en vecka. Man mäter kind, under hakan, strax framför armhålan, vid naveln, höftkammen, triceps, armen, innanför skulderbladet, på ovansida lår, vid knäet, vaden och just nedanför rumpan. Ju fler punkter som mäts, desto säkrare ska resultaten vara men jag tror ändå att sanningen ligger närmare tanitavågens resultat då kalipermätningen ger vid handen att min kroppsfettprocent skulle ligga runt 15 procent. Det viktiga/intressanta är såklart (oavsett själva siffran) att jämföra sina egna siffror med några månaders mellanrum för att mäta träningsresultaten, istället för att stirra på vågen som ju kan visa HÖGRE siffror för den som bygger muskler, trots att man faktiskt blir tajtare.
 
 
 
 
 

Vi reste mot solen

Vi styrde kosan söderut tills vi kom ikapp sommaren. God mat, dryck, trevliga vänner och i morgon även ett semesterbesök på SATS. Det är vad som står på agendan - det har dock inteblivit lika mycket kvarg som vanligt ...

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0