Nu har jag varit i ägget!

Jag är i Stockholm, i morgon står Tjejmilen på agendan men dagens höjdpunkt var ÄGGET! Yes, jag har gjort en bodpodmätning, en mätning (som ska vara den säkraste, med 99 procents korrekthet enligt Ylab) av kroppens fettprocent.
Detta är de data som enligt mätningen gäller för mig - jag är överraskad över  den låga fettprocenten, enligt tjejen som utförde mätningen rekommenderas man inte att gå under 18 procent men mätningen visade också att jag har rätt bra med muskelmassa vilket gör att jag långt ifrån ser anorektisk ut. En sak som är intressant är att jag, trots den låga fettprocenten, ligger i det övre spannet för godkänd BMI vilket visar att man INTE ska stirra sig blind på vågen, i synnerhet  inte om man styrketränar.
Jag ser resultatet som ett bra kvitto på att min biffsatsning ger utdelning!
 
Längd: 165 cm
Vikt: 67,337
Fettfri vikt: 55,941
Fettvikt: 11,396
Andel fett: 16,9%
Beräknad RMR (grundförbränning i total vila): 1489 kcal/dygn
Beräknat TTE (förbränning inklusive rörelse): 2591 kcal/dygn
 
Såhär snygg såg jag ut i den obligatoriska badmössan. :-)
 

Här är jag och springkompis Siv  på väg mot storstan med Arlanda Express:
 
Efter detta gav vi oss ut i det regniga Stockholm och blev dränkta katter innan jag shoppade paraply och gummistövlar. Det ska visst regna i morgon också, måtte det endast dugga under loppet!
Här står jag med springkompisarna Ylva och Anna i kön för att hämta ut nummerlapparna.
 
 

Jag vänder ryggen till ...

Bra grej med mitt fyrsplitprogram - förutom att det ska göra mig till "Fru Biff" - är att programmet tar max 35 minuter att genomföra = perfekt som ett lunchträningspass!
Ryggpasset i dag var det tredje och sista gympasset denna Tjejmilen-vecka som inte innehåller lika många träningspass som vanligt.
Jag körde chins med vikthjälp, ketllebellssvingar med en arm (16 kg), smala latsdrag 25 kg (se bild), stående rodd 20 kg, ett par andra kettlebellsövningar och en liggande bålövning som jag icke kan namnet på. :-)
 
Jag känner fortfarande var rumpan är placerad, dels tack vare gårdagens backpass, dels (framför allt) tack vare måndagens benpass som bestod av spänsthopp i kombo med benböj med stång med 40 kg vikt, utfallsteg i smithmaskin med 40 kg vikt i kombo med liggande benpress 120 kilo. Jag körde även "rumpspark" i kablecross med 10 kilo och insida lår i samma maskin. Är det förresten någon som vet vad själva stången i smithmaskinen väger? Den vikten tillkommer ju såklart ...
 
NU ska jag bara vila mig i form tills på lördag när startskottet för Tjejmilen går.
 
Jo, jag sprang ju på biff-Lena på gymmet. Hon körde tokhårt med pass efter pass men hann ändå knäppa mig mitt i latsdragen!
 

Bara regn hos mig och mina backar

Är det någon lag på att det ALLTID ska regna när jag bestämt mig för backintervaller i naturen? Well, det är i vilket fall lag på att jag kör mina backar whatever. Sista lilla löppasset före Tjejmilen it was. Uppjogg, löpskolning, 8 backintervaller med gåvila nedför och nedjogg - direkt efter min arbetsdag som var riktigt trevlig, se sneakpeak nedan. Nu: middagsfix!


 
 

Lenas augustiform efter Biff 2.0

Lena är biffutmanaren som varit med ända sen april och har tränat flitigt i gymmet hela sommaren. Inte nog med det, hon har tappat runt 10 överflödskilon! Förutom 5-6 gympass per vecka morgonpromenerar hon låååånga rundor med sina hundar.
Här kommer en bildserie på Lenas form före den första biffutmaningen i början av april.
 
 
Augustiformen nedan! Grymt jobbat, va?!
 

Nästsista löpet före Tjejmilen

Man ska ju tagga ner lite före ett lopp men hrm ... jag som sprungit/joggat/lufsat så lite i sommar fick panik och speedade istället upp joggandet denna nästsista vecka före dagen T som i Tjejmilen och sprang fyra pass. Har dock inte sprungit en hel mil sedan förra söndagen. Dagens sex km (34.24 min) får lov att bli det nästsista löppasset. Planerar att ta ett backintervallpass på typ onsdag and that´s it. Bra eller dåligt upplägg? Jag vet inte. Hur gör ni andra Tjejmilenbrudar?
 
Summa summarum den gångna veckans träning:
 
Måndag: Backintervallpass Ormberget. 10 intervaller samt uppjogg och nedjogg.
Tisdag: 40 min styrketräning rygg, mage.
Onsdag: 27:50 min asfaltslöpning 5 km.
Torsdag: 40 min styrketräning bröst, triceps, mage.
Fredag: 22:57 min asfaltslöpning 4 km.
Lördag: Vila.
Söndag: 34:24 min asfaltslöpning 6 km.
 
Dagens stretch, notera de rosa kompressionsstrumporna som jag gillar skarpt för att de smiter åt så skönt kring vaderna. Tror de ska få springa med mig nästa lördag trots att de ingalunda matchar mina löpardojor. ;-)
 

Kalaskul

I dag ställde vi till med storkalas för hela den blivande åttaåringens klass. Tillsammans med tre andra födelsedagsbarn firade Vilgot i dag på Teknikens hus i Luleå. Hur kul (och skönt) är det inte att förlägga kalasandet på ett roligt ställe istället för hemma?! Vi föräldrar kunde lugnt sitta och dricka kaffe medan barnen bland annat åt glass och popcorn, såg på raketuppskjutning och lekte på de stora ytorna. Inte behövde vi bry oss om disk eller plock efteråt heller. :-)
Det var en nöjd men trött kille som åkte hem efter ett par timmars bus med 17 vänner.
 

Bildrapport Biff 2.0

Efter midsommar tog jag, Lena (och de som ville) Biffutmaningen till nya nivåer. Jag & Lena fick hjälp av PT Lisbeth Grape att ta fram ett nytt  fyrsplitprogram och under de två månader som gått har vi båda kört hårt i gymmet med 5-6 styrkepass i veckan. Utöver detta har jag löptränat 2-3 gånger varje vecka (nästan). :-)
Målet för mig har varit att minska fettprocenten och bli tajtare. På torsdag ska PT-Lissan göra en kalipermätning på mig och på fredag har jag dessutom bokat tid för en bopod-mätning då jag befinner mig i Stockholm för att springa (jogga) Tjejmilen. Efter Tjejmilen kommer nya träningsutmaningar.
Här kommer min formrapport i bilder - tagna i dag. Biff-Lena har också lovat att lämna en rapport under helgen och om det är flera av er som vill rapportera (vi var ett gäng som rapporterade efter första delen av Biffutmaningen) så vore det skoj!
Saken är den att jag egentligen inte alls vet HUR man ska stå när man visar musklerna eller i vilket ljus och sedan är det ju en smula pinsamt också. Men ganska kul! ;-)
 
 
 

Ett löppass i ösregnet - exakt vad min själ behövde!

I dag har jag och filmar-Mia samt foto-Petra jobbat hela dagen med en jätterolig serie som kommer att gå på TV (24norrbotten) senare i höst.  Vi har jobbat måååånga timmar i rad tillsammans med riktigt roliga människor. Sådana arbetsdagar är bland de roligaste jag vet! Gissa vem jag "sprang på" i en salong nära mig? Biff-Lena! Självklart tog jag bildbevis på hur tjusig hon blev! :-)
Tyvärr är ju inte allt här i livet roligt och då är det TUR att löpningen finns. Ikväll var ett löppass i ösregnet precis vad min osande själ behövde. Det blev fem kilometer, 27:50 min och jag blev sjöblöt och harmonisk.
 
 

Hur fort ska vi tillåta hjulet att snurra?

Nu går livet i 190 knyck igen. Jag brukade gilla det, men jag vet inte längre ... Stod och pratade med några andra fotbollsföräldrar före kvällens matcher som våra små skulle spela och vi var alla inne på att downsizing lockar fett när man börjar tänka på hur tiden - livet - passerar medan vi tillbringar våra dagar och timmar på jobbet. Använder vi vår utmätta tid på rätt sätt?
Kanske är det bara höstblues, kanske är det nya utmaningar som behövs? Jag tror på det sistnämnda!
Dagen i dag har i alla fall bjudit på det bästa med mitt jobb: möten med nya människor! I ett hotellrum på Statt tar denna historia sin början - mer kommer ni att få se i mitt nya tv-program som startar senare i höst.
Efter ett rejs med middagsfix och fotbollsskjutsning hann jag - mot alla odds - med ett styrkepass på gymmet, visserligen mycket senare än vad jag brukar träna (är precis hemkommen 20.15) men jag är glad att jag gjorde´t. Vilken blues jag än hamnar i lättar sinnesstämningen ALLTID efter lite hårt arbete med kroppen.
 
Sneakpeak från dagens reportagemöte:
 

Frestelser och uppförsbackar

Det har varit en måndag fullspäckad av jobb. När jag åker ut på jobb = reportagebesök blir jag nästan alltid bjuden på gofika. Inte sällan är det extrafint och alldeles nybakat. Det känns lite fräckt att inte ens smaka men om jag gjorde det skulle jag bokstavligt talat rulla fram (igen), därför har jag lärt mig att bortse från att det "känns dumt" att tacka nej. Under förmiddagsreportaget bjöds det på härliga hallonmuffins och de trevliga intervjupersonerna under eftermiddagens reportagebesök ställde fram frestelser med chokladsmak (Snickerskaka?). Choklad är min passion! Men även chokladen får vänta tills jag har ätardag på lördag. (Och ni får vänta några veckor - sen får ni se vilket fint hem vi besökte i eftermiddags! ;-)
Efter jobbet åkte jag raka spåret till Ormberget och joggade till "min" intervallbacke. Efter en stunds löpskolning tog jag 10 backintervaller innan jag joggade tillbaka till bilen, stretchade, åkte hem och fixade äggröra. Den åt jag tillsammans med tonfisk och sallad. En måndag som funkar helt enligt planerna är en måndag jag gillar.

Avrundar med styrka & löpband

Den här veckan fick jag bara ihop till TRE(!) stryrkepass. Inte bra ... Tjejmilen-stressen fick mig att fokusera på löpningen, där fick jag ihop totti 25,5 km. Nog så sent påtänkt, jag vet. Men så blev det i alla fall och detta är summan av kardemumman - aka veckans träning:
 
MÅndag: Styrketräning 30 min, rygg.
Tisdag: Löpning asfalt, 42:2 min - 7 km.
Onsdag: Styrketräning 30 min bröst, biceps.
Torsdag Löpning asfalt 29:35 min, 5 km.
Fredag: Vila.
Lördag: Löpning asfalt 58:53 min, 10 km.
Söndag: Styrketräning 40 min axlar, biceps, mage. Löpbandsspring för extra fettförbränning 20:30 min, 3,5 km.
 
 

Lycklig av surisar

I går hade vi surströmmingskalas. Mums vad glad man blir av surisar. Och ännu gladare blev jag som fick både goodiebag, blommor och bubblor av våra gäster - som lilla julafton!
 
 
 
 
 
Barnen är under surströmmingsinskolning, de stora bröderna har redan lärt sig uppskatta de jästa firrarna ...
 
 
Medan de små fyllde sina klämmor med skinka och istället laddade lite extra för efterrätten, som bestod av knäckig rabarberpaj med glass!
 
 
 
 
 

Yes! Milen under timmen!

Jamen ÄNTLIGEN ...
* tog jag mig iväg på ett milpass!
* tog jag milen under timmen för första gången efter knäkruppet!
58.53 it is och kanske kan jag även klämma Tjéjmilen under 60 min. Men man vet aldrig. Förra året sprang jag milen på 57 och nånting veckorna före Tjejmilen men gick i mål på 59.16 när det var dags för loppet.
 

Fredagsmys med läsarmejl

I den härliga sommarvärmen efter jobbet i dag blev det fredagsmys deluxe. Vi grillade kycklingfiléer, åt klyftpotatis, surdegsbaguetter, goda såser och njöt av det Amaronevin jag fick av min lillebror i födelsedagspresent.Efteråt blev det chokladefterrätt och nu känner jag att jag laddat extra för morgondagens löppass.
 
 
 
 
När jag kollade mejlen hittade jag ett läsarmejl som jag gärna svarar på:
 
"Hej min namne, Birgitta!
Jag har hittat din blogg via lillamari. Utifrån det lilla jag än så länge tagit del av i din blogg, förstår jag att du har gjort en livsstilsförändring.
När började du din förändring? Jag skulle gärna vilja läsa hur du resonerade och strukturerade upp din dag från början. Jag är nämligen själv inne i att försöka åtgärda behov av att röra på mig mer + se över kostsidan. 
Jag tror att din blogg kan inspirera mig till att få till verkstad av mina tankar och önskningar!"
 
 Tack för ditt mejl! Jag har i ett tidigare inlägg (KLICKA HÄR) berättat litegrann om varför kilona smög sig på och hur jag till slut tog tag i min hälsa på allvar igen. Kostmässigt kickstartade jag i januari 2011 med en soppkur på gymmet, trots att jag var extremt skeptisk till en början. Sedan övergcik jag till en lågkolhydratkost där regeln för varje mål mat var en knytnäve proteiner, en knytnäve grova, varma grönsaker och en handflata sallad. Sakta har jag modifierat mina kostvanor utifrån vad som passar mitt liv och vad jag vill uppnå med min träning (fettförbränning och musklebygge) och nu äter jag i huvudsak proteiner (kyckling, tonfisk, lax, köttfärs, ägg, kvarg, proteinpulver) och grönsaker. Omega3-kapslar hör också till mitt dagliga intag. Visst tar jag en skiva grovt danskt rågbröd eller ett par potatisar, men i mycket begränsad mängd och bara till frukost eller lunch. Jag äter tre mål mat om dagen och 2-3 mellanmål. Små, täta mål gör att blodsockret håller sig stabilt och jag blir inte tokhungrig och överäter. Jag räknar kalorier! Eller har dem i bakhuvudet i alla fall och håller mig till ca 1700 kcal/dag. Detta gäller bara sex dar i veckan för jag har alltid en (ibland två) fri ätardag. Jag har inga problem alls med att vara "tillbaka på banan" igen efter den dagen. Det finns många som tycker att det är bättre att ha ett jämnt kaloriintag under hela veckan men för mig har detta funkat utmärkt. Jag kan äta allt, men inte alltid för det är INTE "lördag hela veckan". ;-)
 
När det gäller träning började jag för tre år sedan, efter många år då träningen enbart bestod av promenader, att köra ett standard 1A-program på gymmets maskiner, övergick sedan till att gå på en massa roliga pass på gymmet (allt ifrån afrodans till bodypump, cirkelträning och power strike impact). Jag återupptäckte det underbart ROLIGA med träning! Jag fick snabbt lära mig att styrketräningen är den viktigaste träningen när man vill gå ner i vikt, det gäller att bibehålla muskelmassan och inte tappa den samtidigt som fettet försvinner. Det är muskelmassan som håller förbränningen igång och det är den som gör att kroppen blir snyggt formad och inte bara spagetti-smalfet. ;-)
I egenskap av redaktör för ett helgmagasin drog jag & en kollega igång en Tjejmilenutmaning för 1 1/2 år sedan och helt oväntat lärde jag mig att gilla att springa. I och med detta fick sig min fettförbränning ytterligare en skjuts och det var löpning för så gott som hela slanten fram tills i vintras när mitt knä började protestera. Jag hade kört för hårt och fick bakläxa av sjukgymnasten.
 
För att inte tappa sugen under löprehabperioden behövde jag ett nytt fokus och parallellt med att jag jobbade på att hålla flåset uppe med hjälp av alternativ cardioträning (ffa indoor walking) bokade jag PT-timmar tillsammans med en träningskamrat och jag drog igång Biffutmaningen på min blogg. Vi var ett gäng tjejer som entusiastiskt kämpade med att bygga muskler - för NU var det det som gällde och vi slutrapporterade till midsommar. Men träningen tog såklart INTE slut i och med detta utan nu var det BIFF 2.0 som gällde och snart är det dags att rapportera igen.
Nu känner jag att jag hittat min melodi genom att varva löpträning (2-3 ggr/vecka) med styrketräningen (4-5 ggr per vecka). Samtidigt tror jag - som de flesta andra - att man ska variera sin träning. förnya träningsprogrammet osv för att överraska kroppen och utmana den till nya resultat!
Viktigast av allt är att man själv hittar det kostupplägg och de träningsformer som man själv trivs med. Det ska vara kul! Óch man ska inte vara rädd för att pröva nya träningsformer!
 
Bikinibilder trodde jag aldrig att jag skulle lägga ut på min blogg, men nu gör jag det även om det inte känns helt bekvämt. Jag vet dock hur peppande jag själv tycker att det är att läsa om och se bilder på andras livsstilsförändringar och de resultat de gett så jag bjuder på det. :-)
Detta är samma mamma, samma barn men en annan strand och ett annat liv. Sommaren för tre år sedan och sommaren 2012. Jag jobbar för att kunna visa ytterligare framsteg på nästa års badbild!
 

Jag kan bli Luleås första "Hollywoodfru"!

Ännu en underbar bonusdag i solen. En dag som skulle varit en arbetsdag men som hips vips blev en njutardag i sensommarvärmen. Japp, det blev en dag på beachen med de små IGEN!
Dagen avrundades nyss med en kort löprunda men jag ska erkänna att den satt långt inne i dag. Jag tvingades än en gång boxa ner latmasken som var mycket nära att vinna. Men pannbenet segrade! 2,5 lugna km i 6.15-fart och 2,5 km i min tänkta(önskedröms-) tävlingsfart ca 5:35! We can call it fartlek. ;-)
Vet ni vad? Så här skulle jag kunna ha det alla mina dagar. Men vem ska sponsra mitt "Hollywoodfruliv!?"
 
 

Sådan mor sådan son!

Det var SÅ värt att ta impulsledigt när sommarvärmen återkom. Har tillbringat några timmar på beachen med mina minsta och vi njöt av strandlivet lika mycket alla tre.
Ikväll när jag besökte gymmet var en av familjens teens också där med sina vänner. Det är härligt att dela sina intressen med barnen! (Under tiden var maken och såg på ett av de andra barnens fotbollsmatch.)
Bröst och triceps fick sig en genomkörare i dag.
 

Ooops, är det bara 18 dagar kvar?

När jag kom hem från jobbet låg det i brevlådan. Startbeviset till Tjejmilen 2012. Ajajaj! Jag som sprungit/joggar/lufsat pyttepyttelite i sommar. Jag som fokuserat på muskelbygge och jag som måååste ut och springa typ NU!!!
Efter att jag skottat i mig middagsäggröran, tonfisken och salladen snörde jag på mig löpardojorna. Jag var inte särskilt taggad, det var fortfarande tokvarmt ute, för nu när jag börjat jobba igen har sommaren kommit med dunder och brak (och därför tog jag raskt en ledig dag i morgon) men - tadaaa: jag gjorde´t.... Och jag är nöjd över mina sju kilometer (42 min)!
Men nej, det var inte till mig mannen i en villaträdgård med gulligullande röst utbrast " Ojoj vad duktig du är!" även om jag närapå fyrade av ett tacksamt leende i farten innan jag såg att han rastade en valp. ;-)
 
 
 
 

Effektiv lunchtimma

När jag körde mitt ryggpass på gymmet under dagens lunchtimma kom jag på att jag glömde att veckorapportera i går. Därför kommer träningsrapporten nu. BTW var jag effektiviteten själv när jag både hann gymma, duscha och äta min lunchkvarg med ägg och danskt rågbröd på mindre än en timma!
 
Måndag: Vila. Kände mig krasslig.
Tisdag: Styrketräning axlar.biceps.
Onsdag: Styrketräning rygg, mage.
Torsdag: Styrketräning bröst, triceps.
Fredag: Styrketräning ben, mage.
Lördag: Vila. Krasslig igen.
Söndag: 6 km löpträning på Ormberget. Styrketräning axlar, biceps.
 

Visst har det hänt något?!

Fick äntligen ork till ett litet löppass efter en veckas uppehåll på grund av förkylningskänningar. Det blev 6 km på Ormberget i 6:09-fart, kändes OK. Hoppas nu att jag kan jogga regelbundet sista veckorna före Tjejmilen. Något PB lär det ju hursom helst inte bli på loppet, det är bara att inse. En kul grej var i alla fall att jämföra en stretchbild från förra sommaren med den som en av familjens tonåringar tog på mig i dag. Samma outfit, samma löperska men visst har det hänt litegrann kring axelpartiet?! Den nya bilden är alltså den till vänster som är fotad utomhus (notera även minihunden Syrran som övervakar mattes stretching på en rosa kudde).
När löpningen inte går lika bra som jag tänkt så verkar alla timmar på gymmet i alla fall börja ge lite resultat. Det känns uppmuntrande! Tänk vad kul att spara bilder så man kan jämföra, annars känns det oftast som att man står och stampar på samma ställe.
 
 

Bad, bullar och bästa muggarna

I morse kände jag mig rosslig i rören och vågade inte åka och gymma. Den där känslan av annalkande förkylning har hindrat mig från att  löpträna i nästan en vecka, vilket känns SURT då jag inte kommit igång ordentligt med löpningen över huvud taget och Tjejmilen nu är NÄRA förestående. Nåja, det är bara att digga läget och vi åkte på en familjeutflykt istället. Äventyrsbadet bjöd på lek och bus för våra två små och en medföljande kompis och bubbelvärme för min del.
 
 
En del av oss, bland annat min fina 12-åring, tog en glasspaus.
 
 
I går glömde jag ju visa mitt fina inköp från mässan! Innan jag skulle representera mina program i vår mässhörna hann jag ta en snabbrunda hos några favoritutställare, bland dem fanns keramikern KatarinaK som gör den läckraste brukskeramiken ever! (Jag och foto-Linda har även gjort reportage i Katarinas hem för både Norrbottens-Kuriren, 24Norrbotten och tidningen Plaza interiör.) Flera av mina öronlösa svarta muggar har tyvärr - efter flitigt användande - gått sönder så nu fyllde jag på med några nya. Min äldste grabb, som också pluggar till journalist som sin mor, älskar de svarta muggarna. Max måste nog få med sig dem när han flyttar hemifrån "på riktigt". :-)
 
 
Ett annat bra inköp den här veckan var de finska rören med bästa bull-kardemumman som jag köpte under vår tripp till Haparanda/Torneå häromdagen. Lite mer stuns, lite mer grovmalen, lite mer smak av min barndom och helt enkelt BÄST till bullar! Därför blev det just bullbak denna dag som är min ätardag.
 

Mässpass och benpress

I dag har jag haft en annorlunda och kul arbetsdag då jag fick träffa massor av tittare, dvs de som ser mina program på 24Norrbotten, när jag tog emot dem i vår monter på Noliamässan i Piteå. (Jodå, frozzyboxen med bl a kvarg fick hänga med även hit!) Man blir rätt mör efter en heldag i mässmiljö ... Tur att jag åtminstone hade krafter kvar i benen - direkt efter mässpasset var det dags att mosa benen på gymmet. Sweet! Jag ökade vikterna både på benböj där vi kör 3*8 och lastade 50 kg på stången, plus stångens vikt dårå, 40 kg plus stångens vikt på utfallssteg i smithmaskinen, 120 kg på liggande benpress osv. Hoppas det ska kännas i morgon! ;-)
 
 
 

Semestern är slut

Då var det dags att ställa väckarklockan på ringning igen. Jag gillar att rivstarta och hade därför  bokat in ett reportagebesök i en underbar trädgård direkt på morgonen. I morgon träffar ni mig på Noliamässan i Piteå. Om ni har lust.
 

Ikeainköp och sportiga familjemedlemmar

Nej, det blev INGEN löpträning i dag, kände mig liiite småkrasslig i förmiddags och tog det säkra före det osäkra, men ett ryggpass på gymmet blev det i alla fall i kväll. På eftermiddagen hängde jag en stund vid 12-åringens basketcamp - där har vi en grabb som inte är bangen att springa runt och studsa boll hela dagarna!
By the way är denna korgfåtölj en av de grejer som fick följa med hem från Ikea i går.

Ikearejs med frozzybox och axelträning

Mulet och 14 grader var ett väder som inbjöd till ett Ikeabesök i Haparanda. Dit är det 13 mil så det handlar om en heldagstripp. När mitt resesällskap fyllde på energidepåerna på hamburgerrestaurangen halade jag fram min frozzybox och mumsade i mig kvarg med proteinpulver, ett par ägg och en skiva danskt rågbröd.
 
Något jag ääälskar är de finska syltfyllda munkarna, also known as "possumunkki". När vi åkte över till Torneå köpte jag ett gäng sådana på bageriet. De frystes in och ska avsmakas på lördag (min ätardag).
 
 
Efter ett heldagshäng på Ikea var jag redo för ett gympass. Axlar och biceps fick sig en omgång och det kändes extra bra eftersom gårdagen blev en ofrivillig vilodag då jag kände mig småkrasslig. I morgon taggar jag för lite löpning och ett ryggpass.
 

Premiärtest av praktiska presenten

Dagens tips: ett Frozzypack! När jag fyllde år fick jag en smart present av min kompis, en Frozzypack, dvs en liten kyllåda som håller det ätbara kallt i sju timmar. Perfekt för  alla kvargmellanmål när ekorrhjulet börjar snurra igen. Jag testade min snygga rosaröda kyllåda under dagens strandbesök då jag packade den full av ägg. Locket ska förvaras i frysen 10 timmar och sedan är det bara att packa ner det ätbara. Eftersom locket är själva kylklampen funkar den ju fint för att kyla ner drycken i väskan på köpet!
 

I full fart flög helgen förbi

Den här helgen har gått rekordsnabbt. Med besökande lillebror från Skåne, kalashelg i stan, fotbollscup för minstingen och finväder med badcravings kostade jag på mig en vilodag från träningen i lördags samt kapade ner dagens tänkta löplångpass till fem kilometer. Fem kilometer är ändå bättre och mer än noll kilometer, eller hur?
Så här ser veckans träningssummering ut:
 
Måndag: Styrka 40 min bröst, triceps. Löpträning: backintervaller på Ormberget, 25 min.
Tisdag: Styrka 40 min ben, mage.
Onsdag: Styrka 30 min axlar, biceps.
Torsdag:Styrka 35 min rygg, mage.  Löpträning: 5 km på Ormberget 31:29.
Fredag: Styrka 30 min bröst, triceps.
Lördag: Vila.
Söndag: Styrka 35 min ben, mage. Löpträning: 5 km på ormberget 30 min.
 
Ett liiiten löptur är faktiskt bättre och mer än ingen alls!
 

What a sun-day!

Solen överträffade mina förväntningar i dag! Efter morgonens bröst- och bicepspass blev det  en dag vid poolen och en fika (kaffe samt medhavd proteinbar) på Kolarens café. Syster och bror med barn hängde med!
 

Kalas på stan

Festerna avlöser varann just nu ... Efter ryggpasset på gymmet laddade jag om för Luleåkalaset, den årligt återkommande stadsfestivalen. Folkligt, festligt, fullsatt kan man lugnt säga att det var!
 
 
 

Skorna är invigda medelst skogslufs!

Härlig förmiddagsjogg på Ormberget - det är så skönt att ha bara 300 meter till skogsspåret hemifrån, även om jag också gillar att springa på asfalt!
Det blev 31 min jogg (fem km) och nu är jag redo för en ny semesterdag med bland annat ett styrkepass för ryggen ikväll.
 
 
 
 
 
 
 

Klädd för kalas gånger två

Fyller man år ska man bara göra roliga grejer - som att kalasa med släkt & vänner (lunch på stan och fikafest på altanen) och kalasa på gymmet. När jag "kolhydratladdat" rejält fick sig axlar och biceps en ordentlig fest och i morgon förmiddag ska nya springskorna värmas upp. Life is sweet!
 
 

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0