Gott Nytt År!

Bildkavalkad - året som gick

 
 
I början av januari bjöd jag och kollega Kicki på läsarbio. Och jag drog igång tidnings- och tv-serien Upp ur soffan - där Rick och Siw skulle komma igång med ett nytt liv. Det är en av de roligaste serier jag gjort!
 
 
Mitt mål för 2012 var att springa en halvmara, men i februari hade jag redan kört slut på ett knä ...
 
 
Jag fick fokusera på alternativa träningformer och vid sidan av gymmet roade jag mig med att se föreställningen Ljust & fräscht ...
 
 
Klart jag jobbade lite också. Här en filminspelning i den finska skidorten Levi.
 
 
I mars gjorde jag tappra försök att springa ute men fick snart bakläxa, knäet var inte redo ...
 
 
Längdskidor på isen gick bättre.
 
 
I april drog jag igång en Biffutmaning som flera tjejer hakade på via min blogg. Jag tog mina livs första PT-timmar tillsammans med träningskompis Lena (hon rosa, jag i blått på parbilden nedan). PT:n är världsmästare i bodybuildning och heter Lisbeth Grape.
 
I serien Upp ur soffan testade vi under hela våren en rad olika träningsformer, bland annat yoga.
 
 
Maj månad bjöd på Vårruset och fokuserad gymträning i massor. Beach 2012 coming up!
 
 
Juni - och äääntligen kan jag springa ordentligt igen! Och det gör jag både på platten och uppför backar - i solsken och regn ...
 
 
Jag fortsätter gymma, Upp ur soffan tar examen och jag går en matlagningskurs de lux.
 
 
I juli åker vi till Norrköping där 12-åringen är på basketcamp och vi andra roar oss med goda vänner, god dryck och mat. OCH träning - såklart. Jag testar Sats.
 
 
Vi solar och badar och jag testar crossfit och vågar göra boxhopp. Jippie!
 
 
I augusti fyller jag år och får löparskor. Bland annat. jag åker till Stockholm för att springa Tjejmilen, gör en bodpodmätning i det lustiga "ägget" och får veta att min kroppsfettnivå ligger på16.9 procent. Jag blir glatt överraskad!
 
 
Tjejmilen blir en blöt historia och jag missar undertimmantiden med ett par sekunder. Surt! Men glatt ändå, här tillsammans med springkompis Ylva.
 
 
Jag gör ett crossfitreportage med Anna Lintzén. Kulkul!
 
 
I oktober är det dags för nya PT-timmar, vi förnyar programmet för fjärde gången sedan styrketräningsstarten i april! PT-Lissan coachar.
 
 
Jag gör årets viktigaste reportage för tidning och TV. Det handlar om Hannamari som, mitt i en bodybuildningsatsning, drabbades av bröstcancer.
 
 
Mest tränar jag styrketräning även i november men hänger med filmar-Mia på zumbamarathon. Gör ett reportage om fitnessatsande Freja.
 
 
December - tja, visst har jag tränat men inte bloggat så mycket. Jobb - här ny jobbild på mig - och juleri har det handlat om en hel del ... NU siktar vi framåt och jag hoppas 2013 bjuder på mycket nytt på många fronter i livet. Jag är redo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fokus styrka 2012

Det har varit ett bra träningsår som mest kom att handla om styrketräning sedan jag i februari skadade mitt knä och tvingades skippa den planerade halvmarapremiären. Såhär summerar Funeat mitt år. Jag återkommer i ett inlägg där jag ger er min sammanfattning i bilder!
 
Totalt tid: 11744 min / 8d 03:44:17
Total sträcka: 699,52 km
Antal träningspass: 328
Antal dagar med träning: 249 (66,9% av 372 dagar)
Snitt sträcka per vecka: 13,16 km (baserat på ca 53,1 passerade veckor)
Snitthastighet: 10,1 km/h 5:56 min/km

Rygg och axlar (och lite mage) - söndagens muskelgrupper

Sista träningspasset för denna vecka blev ett bra styrkepass där rygg, axlar och mage fick sig en omgång. Ännu räknar jag med att hinna ett träningspass innan det är dags att summera träningsåret. men träningsveckan sammanfattar jag här:
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Roddmaskin 10 min. Löpband 18 min, 3km. Sjuuukt tungt.
Onsdag: Vila.
Torsdag: Styrka, ben, bröst 40 min.
Fredag: Styrka 40 min biceps, triceps. Löpband efteråt (fettförbränning) 12 min 2.05 km.
Lördag: Löpband 23:35 min, 4 km. Såååå tungt! Var har min kondis tagit vägen?
Söndag: Styrka, rygg, axlar, mage 45 min. Löpband 6 min 1 km. *phuuu*
 
Jag hinner knappt komma hem från gymmet förrän jag rör ner proteinpulvret i min kvargburk och gottar mig!
 

Taggad men tungandad

Dagens gymbesök bjöd på löpbandslöpning. Inte så långt, inte så snabbt och inte så lätt. VEM har stulit min kondis?!
4 km 23:35 min - det räckte för att få mig att storkna. Visst, jag har satsat mer på styrketräning det senaste halvåret. Men ändå? Nu ska jag banne mig se till att prioritera löpträningen OCKSÅ. Basta.
 
Redo för duschen efter bara ett minispring ...
 

Yes - nu nördar jag ner mig igen

Jag började dagen med att vara en smula vresig, i går verkade det som att en förkylning var på ingång och DET ingick inte i min plan för ledigheten. Men det blev bättre och bättre och jag åkte till gymmet!
Efter ett ben- och bröstpass blev jag snäll igen.
Har ägnat kvällen åt att renskriva lite träningsupplägg, de gamla sidorna med anteckningar hade delvis lossnat från häftet och var mer än lovligt tummade. 
Träningsuppläggen jag renskrev var dels det jag kör nu - ett tresplit, dels det jag körde senast - ett fyrsplit och jag känner mig tokladdad efter att han nördat ner mig i detaljer. Nuuuu kör vi.
I slutet av februari styr jag kosan mot solen och då tänker jag lite ödmjukt att jag ska vara i toppform!
NU ska jag hämta inspiration hos mina favoritträningsbloggare!

Och sedan blev det jul!

 
Som traditionen bjuder sparkade jag upp hela familjen i tid för att hinna se den levande julkrubban i Domkyrkan. Jorå, det knorrades lite - precis som vanligt men det hör också till traditionen. ;-)
Tomten kom och sedan engagerades hela släkten i monteringen av ett hockeymål, som enligt förpackningen skulle vara väldigt enkelt att montera.
Familjens storkillar gav oss finaste presenten - presentkort på fina krogen och barnvaktstjänst därtill. Nu har vi vinkat av gästerna och tagit den där obligatoriska kvällsskinkmackan. Over and out med en - sedvanligt - oskarp bildkavalkad. I morgon väntar gymmet på MIG!
 
 
 
 
 

Snart är det jul igen

Dan före dopparedan fick jag till ett träningspass, veckans fjärde. Med kosten har det varit si och så i några veckor nu men det blir rättning i ledet efter julhelgen. Just nu bara brassar jag brasa, äter nybakt julfika och fudge och myser med doftljuset från voluspa.
Såhär har jag tränat denna vecka:
 
Måndag: Vila
Tisdag: Löpbandslöpning 4 km
Onsdag: Vila
Torsdag: Gymträning 40 min biceps, triceps
Fredag: Vila
Lördag: Löpbandslöpning 4,5 km
Söndag: Cirkelträning 45 min
 

Hrm ... jävligt jobbig julkalenderkrasch

OK, hur har det gått med den jävligt jobbiga julkalendern? Well, även om jag räknar varenda lite prommis mellan bilen och huset och varje gång jag pliktskyldigt slängt mig ner i plankposition så fort jag insett att ännu en dag utan träning förflutit så kan jag inte med den bästa viljan hävda att jag lyckats särskilt bra med JJJ (jävligt jobbig julkalender) som ju innebär träning varje dag. Yes - varje dag.
Detta är vad jag lyckats skrapa ihop denna vecka:
 
Måndag: Inget.
Åkte på jobbresa till Gällivare och åt pommesfrites samt drack måndagsöl istället.
Tisdag: Inget. Fortfarande kvar på jobbresa i Gällivare. På kvällen: julfest på skolan med familjens tolvåring. Lussebullar, biskvier och julmust.
Onsdag: Inget. Julfest på skolan med familjens åttaåring. Lussebullar och julmust.
Torsdag: Yeees! Jag klämde in ett gympass. 40 minuter rygg och axlar.
Fredag: Inget. Jag hade fredagsmys extra allt hemma i soffan istället.
Lördag: Yeeees! Jag lyckades få till ett gympass. 45 minuter ben- och bröstpass. Därefter kalas med tårta och julfest med jobbet.
Söndag: Yeeees! Jag körde ett cirkelträningspass 45 min. Bra intervallträning med boxhopp och allt. Sedan bakade jag och tjuvåt av wookie cookiedagen medan åttaåringen klädde den nyköpta granen ...
 
Jamen ni förstår att det är dags för rättning i ledet nu.
Här kommer en liten bildkavalkad med allt ifrån ny reklamkampanjsfotograferingen på jobbet till suddigt luciatåg och nyklädd gran.
 
 
 
 
 

Shopping och shopping!

Den bästa lördagen handlar om shopping - i dubbel bemärkelse! Först träning på gymmet i Shopping och därefter shopping (och fika) på stan. Alltihop med trevligt kompissällskap.
 

Jävligt jobbig julkalender

Jag har hakat på en annorlunda julkalender, den kallas "jävligt jobbig julkalender" och handlar såklart om dagliga träningspass!
Så här har mina luckor sett ut hittills:
 
1. Styrketräning 40 min, biceps, triceps. Löpband 2 km 11:25.
2. Styrketräning 40 min. rygg, axlar, mage.  Löpband 4 km 22 min.
3. Styrketräning 40 min. Ben, bröst, mage.
4. Löpbandslöpning 33:53 min, 6 km.

Hyfsad träningsvecka

Jodå, det blev en OK träningsvecka trots att jag bangade fredagens planerade pass och satsade på adventsbak istället. Saffransbullar och wookiecookies fyllde frysen och magen. Mums!
 
Måndag: Vila.
Tisdag: Löppass 33:55 min 6 km.
Onsdag: Styrketräning 40 min. Ben, bröst.
Torsdag: Vila.
Fredag: Vila.
Lördag: Styrketräning 40 min biceps, triceps. Löpband 11:25 min 2 km.
Söndag: Styrketräning 40 min, rygg, axlar, mage. Löpband 22 min, 4 km.
 
 
 

När träningen blir ett HOT mot hälsan

Smalare, friskare och piggare – hälsotrenden har många positiva effekter, men den kan lätt slå över till hets. Gränsen mellan endorfinkickar och träningsglädje och fanatisk tvångsträning är hårfin, för Jenny Larsson gick den överdrivna träningen hand i hand med ätstörningar.

Kolla in mitt reportage om Jenny HÄR
 
Foto: Kurt Engström
 

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0