Nästsista löpet före Tjejmilen

Man ska ju tagga ner lite före ett lopp men hrm ... jag som sprungit/joggat/lufsat så lite i sommar fick panik och speedade istället upp joggandet denna nästsista vecka före dagen T som i Tjejmilen och sprang fyra pass. Har dock inte sprungit en hel mil sedan förra söndagen. Dagens sex km (34.24 min) får lov att bli det nästsista löppasset. Planerar att ta ett backintervallpass på typ onsdag and that´s it. Bra eller dåligt upplägg? Jag vet inte. Hur gör ni andra Tjejmilenbrudar?
 
Summa summarum den gångna veckans träning:
 
Måndag: Backintervallpass Ormberget. 10 intervaller samt uppjogg och nedjogg.
Tisdag: 40 min styrketräning rygg, mage.
Onsdag: 27:50 min asfaltslöpning 5 km.
Torsdag: 40 min styrketräning bröst, triceps, mage.
Fredag: 22:57 min asfaltslöpning 4 km.
Lördag: Vila.
Söndag: 34:24 min asfaltslöpning 6 km.
 
Dagens stretch, notera de rosa kompressionsstrumporna som jag gillar skarpt för att de smiter åt så skönt kring vaderna. Tror de ska få springa med mig nästa lördag trots att de ingalunda matchar mina löpardojor. ;-)
 


Kommentarer
Mia

Varför har man stödstrumpor när man springer?
Jag använder bara min när jag flyger :-)

Svar: Jag använder dem bara när jag springer - tycker det är skönt. :-) Jag beställde mina groco-strumpor för ett år sen efter att ha läst många bloggar där olika löpare hyllade dessa strumpor. Vet ej om det ger några fördelar men de är som sagt sköna.Saxat från ngn sajt om löpning med kompressionsstrumpor: "Ett ökat tryck gör att friskare blod pumpas snabbare ut i vävnaden och förbättrar näringen och syret i blodet. Musklerna återhämtar sig snabbare."
Birgitta/journalist/redaktör/träningsnörd

2012-08-26 @ 15:28:22
Malla

tycker också det är skönt att springa med strumpor som sitter tajt om vaden :)

Svar: Ja, jag ska nog köpa fler sådana strumpor så att det alltid finns ett par som är redo! :-)
Birgitta/journalist/redaktör/träningsnörd

2012-08-26 @ 16:00:36
URL: http://www.monstermalla.se
Maria

Bra löpning där ..
Ska också springa tjejmilen - för första gången!
Kommer nog löpvila hela veckan. Åker upp till Stockholm på onsdag redan (ska på Coldplay på torsdag) så det blir inte direkt ngn träning alls.
Har du sprungit tjejmilen tidigare?? Har du några tips, ngt man ska tänka på ??
Lycka till på lördag!
=)

Svar: Jag sprang min första Tjejmil förra året (59.16) och ett tips jag fick var att istället för att evighetsköa till bajamajorna sätta mig i buskslänten innan start. ;-) Det gjorde jag & mina springkompisar! Äta ordentligt dagen innan och på morgonen - men INTE för nära inpå loppet och försöka stressa ner före start, vilket jag absolut INTE lyckades med. Tvärtom! Vilken startgrupp är du anmäld i?
Birgitta/journalist/redaktör/träningsnörd

2012-08-27 @ 10:47:04
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se
Maria

Bra toatips .. jag blir alltid kissnödig när jag är nervös ;)!!
Jag är i grupp nr 9, var det enda som var ledigt när jag bokade. Jag är glad om jag kommer in under timmen när det är så mycket folk! Eftersom det är första gången gör jag det mest som en kul grej, blir ju så nervös annars!! ;) Har du något tidsmål!? Går det överhuvudtaget att "tävla" när det är så mycket folk om man inte är i de första grupperna??

Svar: Även i de första grupperna är det trångt i början. Mitt mål är att "klå mig själv" från förra året - men jag har joggat så lite i år så det är inte säkert att jag grejar det. :-)
Birgitta/journalist/redaktör/träningsnörd

2012-08-27 @ 17:38:30
URL: http://mariasfavoriter.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0