Toppade middagen med surströmming!

Jajamensan, det var tillräckligt varmt för utemiddag och då passade vi på att utöka middagsbordets sillutbud med surströmming! Den delikatessen äts ju helst utomhus. Efterrätten bestod av knäckig rabarber - och jordgubbspaj med vaniljglass, som här uppvisas av mig och storasyster innan bären fått sitt knäckiga täcke.
 
Knäckig paj för många
 
 Ansad och slantad rabarber så det täcker långpannans botten rejält
2 liter jordgubbar samt lite socker att strö över bären.
 
Knäckigt täcke:
4 dl havregryn
4 dl socker
3,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 gram smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
 
vaniljglass till servering
 
Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och slanta rabarbern. Halvera jordgubbarna. Fördela bär och rabarber jämnt i en långpanna. Bred på smeten.Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter ,tills den fått fin färg. Servera  ljummen med vaniljglass.
 


Kommentarer
Anonym

Ser gott ut! Måste prova...

2012-06-22 @ 21:17:03
Åsa

Härliga bilder! Älskar paj!
: P

2012-06-22 @ 21:23:30
URL: http://hafva.blogg.se
Anonym

Ja, det var en supergod paj -testa! :-) /Birgitta

2012-06-22 @ 21:25:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

lyckligagatans

Träning, hem & reportage

RSS 2.0